Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužna vijest

Velika tragedija u obitelji pape Franje: 'Molite sa mnom...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Troje rođaka pape Franje poginulo je u Argentini.

Argentinska policija izvjestila je o pogibiji troje rođaka pape Franje u prometnoj nesreći u Argentini, prenosi agencija AFP.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Papa prihvatio Poljski biskup dao ostavku: Bio je nemaran oko slučajeva svećeničkog zlostavljanja djece Gordan Grlić Radman U Južnoj Americi Šef hrvatske diplomacije: Hrvati u Argentini su veliki potencijal za doseljenje u Hrvatsku

Rođaci pape Franje poginuli su u automobilskoj nesreći u provinciji Cordoba. Prema izvješće policije poginulo je dvoje papinih pranećaka u dobi od 8 mjeseci i dvije godine te njihova 39-godišnja majka Valeria Carmona.

Papin nećak Emanuel Horacio Bergoglio (35) nalazi se u bolnici te ima teške ozljede opasne po život. Emanuel Horacio je sin pokojnog brata pape Franje, Alberta Bergoglija.

Na automobil u kojem su putovali papini rođaci iz Cordobe do Rosarija naletio je kamion koji je prevozio kukuruz. 

'Papa je u dubokoj žalosti nakon što je primio tragičnu vijest. Traži sve one koji dijele njegovu bol da mu se pridruže u molitvi', izvijestio je službeni Vatikan.

Vozač kamiona pod kojim su tragično skončala tri člana obitelji Bergoglio kaže kako je u jednom trenutku osjetio udarac i vidio automobil koji se zabio u njegovo vozilo. Automobil je bio u plamenu te je vozač kamiona zaustavljao ostale automobile ne bi li ih tražio njihove aparate za gašenje požara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene