Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Misterij u Italiji

Zavjet šutnje, popis imena, ubojica iz drugog grada: Napad su snimile kamere i trebao je to biti jednostavan slučaj, ali...

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Dinamika događaja je jasna - muškarac je ušao u klub, upucao drugoga, pa onda sebe. Klasično ubojstvo i samoubojstvo. No, dokazi koje je pronašla policija ne otkrivaju motiv okršaja, već samo dodatno kompliciraju slučaj.

Slučaj koji uključuje dva tijela u biljarskom klubu u talijanskom gradu Pratu činio se jednostavnim. Jedan muškarac je pucao u drugoga, a zatim u sebe. Klasično ubojstvo i samoubojstvo, činilo se na prvu. 

Pročitajte i ovo Ilustracija 1,4 milijuna eura "Velika četvorka" mora platiti masnu kaznu jer im zaposlenici rade i po 16 sati

Policija istražuje i rekonstruira događaj od ponedjeljka navečer koristeći svjedoke i snimke videonadzora. Prije ponoći napadač je ušao u šupu koja se koristila kao soba za biljar, popeo se na prvi kat, potražio svoju "metu" i naizgled ga privukao sebi u zagrljaj. Zatim mu je pucao u glavu i na mjestu ga ubio. Okrenuo se s oružjem u ruci, promatrajući redom ostale posjetitelje, kao da je tražio koga drugoga ubiti. Bilo je panike, trenutaka stvarnog straha, ali napadač je prislonio pištolj na glavu i jednim hicem sebi oduzeo život.

Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images

Prestravljeni gosti ostavljali su štapove i loptice i bježali niz stepenice, drugi su skakali s prozora i ozlijedili se kada su pali na tlo oko zgrade. Neki su se bojali da će biti meta odmazde. Kamere videonadzora sobe za biljar potvrđuju dinamiku ubojstva-samoubojstva, no motiv je nejasan.

Pročitajte i ovo Ilustracija slučaj šokirao zemlju Stravičan zločin u susjedstvu! Devetorica silovala djevojčice od 10 i 12 godina, jedan sve snimao: "Bili su sigurni da neće biti prijavljeni"

Pročitajte i ovo Evakuacija iz Gorskog Karabaha Objavljene satelitske snimke evakuacije VIDEO/FOTO Trećina stanovništva napustila zemlju: "Nemamo gdje spavati i danima gladujemo"

Dvije žrtve su kineski državljani u dobi od 56 i 55 godina. 55-godišnjak je bio prilično poznat u Pratu. Odnosi između njih trenutno su nepoznati. Nisu rođaci, niti članovi obitelji, a nije poznato jesu li pripadali rivalskim kriminalnim skupinama ili su bili poslovni konkurenti.

Ilustracija Ilustracija (Foto: Getty Images)

Policijska ekipa, uz pomoć prevoditelja, pokušava prodrijeti u notorno zatvorenu zajednicu, ne samo zbog jezika nego i zbog zavjeta šutnje, u koju se jedva i zagrebalo u više od 30 godina kineske imigracije u okrugu, piše Ansa.

Pročitajte i ovo Commander o ne, opet! Predsjednički pas ugrizao agenta: "Jednom možete reći da je nesreća, ali..."

Istraga je vrlo teška, a tu su i uznemirujući tragovi uz dramatičnu scenu zločina, prikladnu za filmski scenarij i nezamislivu za stvarnost Prata. Ispred sale za bilijar bio je parkiran brzi automobil koji je tamo ostavio napadač. Pokraj automobila, na asfaltu, pronađen je neiskorišteni metak, koji je možda ispao iz napadačevog pištolja. Policija je u automobilu pronašla neke papire, a među njima i popis imena koji su možda također bili meta krvave misije.

Pročitajte i ovo Tragedija u Iraku - 9 Potpuni užas VIDEO/FOTO Vjenčanje pretvoreno u veliku tragediju: Više od stotinu mrtvih na vjenčanju u Iraku

Mobilna jedinica talijanske policije razmatra povod za obračun. Ako je razlog za ubojstvo novac, ostaje nejasno zašto se ubojica nakon toga ubio, a ne pobjegao. Pažljivo se ispituju snimke kamera, provode balistički testovi kako bi se utvrdilo je li pucano iz jednog pištolja. Istražitelji su otkrili i nemire u kineskoj četvrti Prata. Čovjek koji je pucao stigao je iz druge regije samo kako bi izvršio svoj tajanstveni zadatak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene