Obavijesti Video Pretražite Navigacija
1,4 milijuna eura

"Velika četvorka" mora platiti masnu kaznu jer im zaposlenici rade i po 16 sati

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Četiri velike konzultantske tvrtke, Deloitte, PwC, EY and KPMG, morat će platiti 1,4 milijuna eura kazne zbog prekoračenja prekovremenih sati radnika, odlučile su španjolske vlasti u srijedu.

Istraga u četiri velike konzultantske tvrtke trajala je godinu dana nakon što su se djelatnici požalili da rade i po 16 sati dnevno.

Bivši djelatnici kažu kako je radni dan od 12 sati bio norma i kako su svi bili u istoj situaciji. Radili su od 9 do 21. Bivši djelatnik je za Euronews ispričao kako izvan posla nije imao vremena za išta drugo osim da ode kući, naspava se i vrati na posao. Ne bi stigao ni u kupovinu namirnica pa bi za svaki obrok jeo nezdravo. Svakog dana bio je sve ogorčeniji i nakon dvije godine odlučio dati otkaz i vratiti se u rodni grad.

Pročitajte i ovo Ilustracija slučaj šokirao zemlju Stravičan zločin u susjedstvu! Devetorica silovala djevojčice od 10 i 12 godina, jedan sve snimao: "Bili su sigurni da neće biti prijavljeni"

Ministarstvo rada pokrenulo je istragu u studenom 2022. godine. Glavni cilj bio je utvrditi je li bilo prekovremenih sati i jesu li radnici za njih pravilno kompenzirani. To je bilo teško utvrditi jer tvrtke nisu vodile evidenciju radnih sati, piše Euronews.

Sindikalist Raúl de la Torre ističe kako su uvjeti rada sve lošiji iako kompanije zarađuju sve više.

Pročitajte i ovo Evakuacija iz Gorskog Karabaha Objavljene satelitske snimke evakuacije VIDEO/FOTO Trećina stanovništva napustila zemlju: "Nemamo gdje spavati i danima gladujemo"

"Velika četvorka" 2021. u Španjolskoj je zaradila 2,5 milijarde eura, a od radnika se očekuje da rade po 12 sati dnevno šest dana u tjednu za plaću od 15,300 eura godišnje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene