Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvoren zračni prostor

Transatlantski letovi zbog vulkana mijenjaju putanje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europski zračni prostor i zračne luke otvorenisu u podne, ali oblak vulkanskog pepela mogao bi promijeniti putanje transatlantskih letova, priopćeno je iz Europske organizacije za sigurnost zračnog prometa Eurocontrol.

Eurocontrol je istaknuo da bi se 28.500 letova predviđenih u Europi u četvrtak trebalo odvijati normalno. Zone u kojima bi oblak islandskog vulkanskog pepela mogao omesti rad avionskih motora smještaju se trenutno zapadno i sjeverozapadno od Irske. Posljedica novih vulkanskih erupcija u noći sa srijede na četvrtak, mogla bi biti prisutnost pepela do 10.600 metara visine. Zadnjih dana nisu prelazile 6.000 metara.

Pročitajte i ovo Vojna vozila u luci Gaženica, ilustracija potpora španjolskoj vojsci MORH upozorio na vojni konvoj, pogledajte gdje se očekuje zastoj: "Molimo građane za strpljenje" Slika nije dostupna Prošla opasnost Otvoren europski zračni prostor

'Razmatra se mogućnost znatnih promjena putanja transatlantskih letova u smjeru zapada kako bi se izbjegle te kontaminirane zone na velikim visinama', ističe Eurocontrol. U srijedu je ukupno 27.904 letova zabilježeno na europskom nebu, što je 1300 manje od normale, zaključuje Eurocontrol. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene