Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Padaju i kletve

'Tko je protiv Rusije, dabogda živo meso s njega otpadalo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktualna politika crnogorskog državnog vrha nije po volji mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića pa je on bacio kletvu.

'Tko ne bio vjeran jednojezičnoj, jednokrvnoj Rusiji, dabogda živo meso od njega otpadalo, bio proklet tri puta i 3000 puta od mene. To je ono što je ostavio Sveti Petar Cetinjski svojim Crnogorcima, pa bi bilo dobro da i sadašnji predsjednik Vlade Crne Gore pročita ove riječi u trenutku kada po prvi put u povijesti zavodi sankcije Rusiji', izjava je, ne nekog ogorčenog oporbenog crnogorskog političara minorne stranke, već glavom i bradom mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića koji je ovim riječima osudio aktualnu politiku Podgorice prema Rusiji.

Pročitajte i ovo Rusi uništili ukrajinski HIMARS Velika eksplozija VIDEO Prvi put od početka rata: Rusi silovitim napadom zadali težak udarac Ukrajincima Dmitrij Medvedev Karta izazvala nevjericu Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati"

Kako javljaju mediji u Srbiji, Amfilohije je ovu kletvu izrekao prilikom današnjeg predstavljanja knjige 'Vratiti se Rusiji' direktora Ruskog instituta za strateška istraživanja Leonida Rešetnjikova koji je danas u Beogradu od srpskog patrijarha Irineja primio Orden svetog cara Konstantina, ali je crnogorskog premijera nazvao 'izdajnikom'.

Ukrajina: Separatisti zauzeli Lugansk, ne žele pregovarati bez ukidanja sankcija!

Analitičar religije Živica Tucić kaže kako u govoru kršćana ne može biti kletve, posebno ne upućenih onima koji su na vlasti jer je prema Bibliji, vlast dana od Boga, bez obzira je li ona dobra ili loša.

'Uvijek se za nju moramo moliti ako nije dobra prema nekim mjerilima da bi bila bolja i da se popravi, a ako je dobra neka ostane dobra i da se zahvali Bogu za takvu vlast', pojasnio je Tucić Tanjugu. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene