Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osniva Komunističku partiju

Titov unuk: 'Vratimo se komunizmu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broz smatra da bi Srbiji trebalo 20 godina da se vrati na standard života kojeg je imala u osamdesetima.

Josip Broz, unuk istoimenog Jugoslavenskog komunističkog vođe, skuplja 10,000 potpisa koji su mu potrebni kako bi osnovao Komunističku partiju i tako nastavio djedovim stopama. Ocjenjuje da je došlo vrijeme za povratak komunističkim korjenima. Josip je sin Titovog sina Žarka, a rođen je u Srbiji, gdje je proveo i cijeli život. No, ne deklarira se kao Srbin nego kao Jugoslaven, prenose Nezavisne novine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Unuk se protivi Nije kao Ceausescu: Tito neće biti ekshumiran Slika nije dostupna Sirene jedino u Kumrovcu Suveniri preplavili tržište: Tito je danas dobar biznis

'Ne patim od velikih ambicija, ali kad vidim stanje u kojem se ova zemlja nalazi danas, moram reagirati', kaže Josip koji se nada da će njegova Komunistička partija ući u Skupštinu Srbije već nakon idućih izbora. Smatra da je Srbija zemlja bez perspektive i da je za vrijeme njegovog djeda sve bilo bolje. 'Želim sačuvati Titovu ostavštinu i sjećanje na sve što je moj djed učinio. U Titovo vrijeme živjeli smo kao normalni ljudi, a danas narod ne samo da je gladan, nego ljudi ne mogu ništa ni ponuditi svojoj djeci. Srbiji bi trebalo 20 godina da se vrati na standard života kojeg je imala u osamdesetima. Ovakvo stanje ne može još dugo potrajati. Bojim se nereda, prosvjeda, možda čak još jednog 5. Listopada, iako ne bih volio da ova vlada tako završi', kaže Titov unuk, kojeg prijatelji zovu Joška.

Tvrdi da se može poistovjetiti s običnim narodom, jer nikad nije živio u luksuzu. Zbog lošeg vladanja izbačen je iz škole, pa je veći dio života radio kao šumar. Prije osam godina počeo se baviti ugostiteljstvom. 'Jasno mi je da su se vremena promijenila i da se kazaljke sata ne mogu vratiti unazad, Zbog toga i ne zagovaram rigorozni komunizam, već socijalnu pravdu, jednakost, dostojanstvo… Moramo podići na noge srpsku ekonomiju, posebno poljoprivredu i početi se oslanjati na vlastite resurse', zaključuje Broz za novinarsku agenciju AKI.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene