Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unuk se protivi

Nije kao Ceausescu: Tito neće biti ekshumiran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nasljednici Josipa Broza Tita nemaju namjeru ekshumirati tijelo svog djeda i tako dokazati da je on zaista sahranjen i da leži u 'Kući cvijeća', kaže njegov unuk Joška Broz.

Još od Titove smrti 1980. povremeno se pojave priče o tome da je u 'Kući cvijeća' samo spomen obilježje, a da Josip Broz zapravo nije tu sahranjen, piše srpski list Blic. Između ostalog, pričalo se da Tito u stvari nije umro. Kao ključni dokaz da on ne leži u 'Kući cvijeća' govorilo se o natpisu na nadgrobnoj ploči, jer na njoj ne postoje godina rođenja i godina smrti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sirene jedino u Kumrovcu Suveniri preplavili tržište: Tito je danas dobar biznis Slika nije dostupna Osniva Komunističku partiju Titov unuk: 'Vratimo se komunizmu'

O eventualnoj ekshumaciji počelo se pričati nakon što je su ekshumirana tijela nekadašnjeg rumunjskog predsjednika Nicolaea Ceausescua i njegove supruge Elene.

>> Dr. Branimir Lukšić: Tito je idejni začetnik likvidacija u Bleiburgu

'Nema potrebe da se to radi, jer sam svjedok da je on tamo sahranjen. Bio sam uz njega od Ljubljane do završetka sahrane. Budući da sam cijelo vrijeme bio prisutan, nema nikakve sumnje da se on tamo nalazi', rekao je Joška Broz. te objasnio da je, nakon završetka pogreba, dizalica podigla krov i da je preko groba postavljen kamen od devet tona.

'Ostao sam do dva sata ujutro, dok nije postavljen veliki kamen koji pokriva grobnicu. Tek tada sam otišao. On se tamo nalazi, osim ukoliko netko u međuvremenu nije podigao taj ogromni kamen', zaključio je Joška Broz.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene