Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobjašnjivo!

Tisuću dupina obranilo brod od napada pirata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jato dupina spasilo je kineski brod od napada somalskih pirata. Kineska radio postaja jutros je izvijestila da je tisuća dupina blokirala piratski brod koji se počeo približavati kineskom teretnjaku.

Trgovački brod plovio je uz pratnju kineske flote koja ga je trebala čuvati od napada. No, kada su uplovili Adenski zaljev naletjeli su na piratsku stupicu. Tada su dupini preuzeli ulogu obrane i počeli iskakati iz vode, a pirati su odustali od napada. Kineske medijske agencije tvrde da su pirati mogli samo jadikovati jer ih je premalo za razliku od gomile delfina, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Izvješće o ovom neobičnom slučaju stiglo je jutros, a još je nejasno kada su točno delfini spasili teretni brod. Sinoć je i američki brod Liberty Sun koji prevozi hranu, ali bez pomoći delfina, uspio izbjeći napad gusara neoštećen, a nitko od članova posade nije ozlijeđen. Smatra se da su pirati napali američki brod kako bi osvetili kolege koje su u oslobađanju drugog borda prije nekoliko dana ubili američki snajperisti. 
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene