Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove novčanice doživjele krah

Tiskali 1,1 milijardi bezvrijednih dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Početak tiskanja novih novčanica od 100 dolara u SAD-u obilježen je potpunom katastrofom. Naime, 10% tiskanih novčanica tiskano je s greškom pa je povučeno iz opticaja.

Nova novčanica od 100 dolara predstavljena je u kolovozu kao golemi tehnološki napredak, a to bi bila i prva novčanica na kojoj bi potpis imao Timothy Geithner, Obamin državni tajnik za financije. Američka federalna banka tiskala je oko nove novčanice u vrijednosti od 1,1 milijardi dolara, ali se ustanovilo kako je dio novčanica bezvrijedan jer je štampan s greškom, donosi američka tv kuća CNBC.

Pročitajte i ovo Ilustracija Budite oprezni Provjerite svoje novčanike: Policija upozorila na krivotvorene novčanice, poznato u kojem iznosu Slika nije dostupna Pronađeni krivotvoreni dolari

>> Pokušao razmijeniti 'novčanicu' od milijun dolara

>> Australske farme za samo dolar na tjedan

Greška na novčanicama istaknuta je na licu Benjamina Franklina koji se nalazi na ovoj novčanici. Naime, primjećena je praznina koja se nije smjela tu pojaviti, a nakon što je greška uočena, Federalna banka je počela s tiskom starih novčanica dok se ne pronađe uzrok štete kako ne bi bilo problema u financijskom sustavu SAD-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene