Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dosta jeftino za preseljenje?

Australske farme za samo dolar na tjedan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australska ruralna zajednica toliko želi privući nove obitelji u svoja područja da im nudi domove za samo jedan australski dolar na tjedan.

U The hamlet of Thundle, koji se nalazi 350 kilometara sjeverno od Sydneya, živi samo 380 stanovnika. Gradić se godinama bori i sa sušom. 'Svakodnevno se smanjuje broj škola, ali i ukupan broj stanovnika u gradiću. Desetljećima se borimo sa sušom. Nadamo se da će ovakva politika privući dodatne stanovnike', rekla je Dannielle Ward iz Thundle Hotela.

Pročitajte i ovo Državni inspektorat, ilustracija - 1 Mora usmrtiti 50 tisuća kokoši Salmonela ponovno na farmi kod Ivanić-Grada, vlasnik tvrdi da mu podmeću: "Protiv mene se urotila konkurencija" Ovan je li stvarno spašen Šetnja Zagrebom ovnu spasila život, ljudi su bijesni: "Gdje su ga mislili obraditi? Nasred Trnja?"

Australsko ruralno i dosta nerazvijeno područje reklamira se kao područje za sve one koji žele 'životne promjene i avanturu'. Zainteresirane obitelji moraju ispuniti aplikaciju u kojoj pojašnjavaju kako zamišljaju svoj život u Thundleu, ali i što oni mogu ponuditi ruralnoj zajednici, piše Cnews.canoe.ca. Prijavi moraju priložiti i obiteljsku kuću.

>> Prijedlog: 'Osnovati afričku državu za preseljenje Haićana'

Trenutno se može useliti u pet slobodnih farmi. 'Neke kuće trebaju malo čišćenja i puno ljubavi jer se radi o prekrasnim starim kućama', rekla je Ward. Do sada je 130 obitelji iskazalo svoj interes za život u ruralnoj Australiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene