Obavijesti Video Pretražite Navigacija
12 skrovišta

Teroristička skupina ETA predaje oružje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Baskijska separatistička organizacija ETA predala je u francuskom gradu Bayonneu popis skrivenih spremišta oružja čime je u subotu ujutro počelo razoružanje skupine kojoj se tijekom pet desetljeća borbe za nezavisnost Baskije pripisuje oko 829 ubojstava.

Malo prije osam sati u gradsku vijećnicu Bayonnea, grada s 45.000 stanovnika na jugozapadu Francuske, počeli su stizati aktivisti prozvani “obrtnici mira” zaduženi za posredovanje u predaji oružja. Na predanom popisu se nalazi 12 skrovišta u jugozapadnoj Francuskoj, rekla je osoba iz antiterorističke jedinice no francuske vlasti još uvijek nisu potvrdile tu informaciju.

Pročitajte i ovo Obrambeni sustav Patriot Zaliha Bundeswehra Ukrajini u ključnom trenutku stiže moćno oružje: "Pozivam druge čelnike da slijede taj primjer" Slika nije dostupna Kraj terorističke organizacije? Francuska analizira oružje koje je ETA predala

ETA je 2011. položila oružje no nije ga predala niti se raspustila. U petak je poslala priopćenje u kojem je navela da više nije oružana organizacija te da se njeno oružje i eksploziv nalaze u rukama posrednika. ETA se nalazi na listi terorističkih skupina EU-a, a od 1959. je nastojala stvoriti nezavisnu državu Baskiju na sjeveru Španjolske i jugozapadu Francuske. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene