Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raznio sam sebe

Terorist sakrio eksploziv u - stražnjicu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bombaš samoubojica, 23-godišnji pripadnik Al-Qaide Abdullah Hassan Tali al-Asiri, na do sada još neviđen način pokušao je ubiti saudijskog princa Mohammeda Bin Nayefa.

Al-Asiri je prošao detaljan pregled osiguranja i ušao u prinčev ured u gradu Jeddahu. Kada je aktivirao eksploziv skriven u stražnjici raznio je sebe, no princ Nayef, inače šef osiguranja u Saudijskoj Arabiji, prošao je srećom, samo s lakšim ozljedama. Stručnjaci za osiguranje kazali su kako do sada nikada nisu niti čuli za takav slučaj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Al-qaida preuzela odgovornost za napade u Alžiru Slika nije dostupna Irak: Bombaš samoubojica ubio 25 novaka u policijskoj bazi

23-godišnji terorist inače je bio na popisu traženih osoba, no tražio je sastanak s prncom tvrdeći kako se 'pokajao i okrenuo leđa terorizmu'. Eksploziv je sakrio u stražnjicu i uspio proći vrlo detaljne mjere i provjere sigurnosti prije nego je pušte u prinčev ured. Stručnjaci pretpostavljaju kako je eksploziv detoniran elektronički. 'Skrivanje eksploziva u tijelo se očito može 'pobijediti' detektore i skenere. Srećom, o ovoga puta je žrtva izgjegla pogibiju jer je tijelo samoubojice najvjerojatnije umanjilo silinu eksplozije', kazao je Mike Yardley, stručnjak za oružje i bivši vojnik. 

'Lokaciju' skrivene bombe objavila je lokalna televizijska kuća iz Dubaija, Al-Arabiya TV, što su naknadno potvrdili i pripadnici Al-Qaide koji su i preuzeli odgovornost za napad.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene