Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Započet proces

Talijanski tužitelji žele suđenje časnicima Costa Concordie

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski tužitelji u ponedjeljak su počeli proces za dovođenje časnika Coste Concordie pred sud za nesreću u kojoj se prošle godine golemi kruzer nasukao i prevrnuo u blizini toskanske obale pri čemu su smrtno stradale 32 osobe.

Tužitelji su rekli na preliminarnom ročištu da bi bivšem kapetanu broda Francesca Schettina trebalo suditi prema optužnici za ubojstvo iz nehaja, za brodolom i za napuštanje broda u nesreći. Bude li osuđen, Schettino bi mogao dobiti 20 godina zatvora.

Među 4229 osoba koje je prevozila Costa Concordia, 3200 bili su turisti 60 različitih nacionalnosti, među njima i Hrvati, a preostali su bili članovi posade. Brod se nasukao kada se previše približio obali.

>> Kapetan 'Coste Concordije' tuži poslodavce zbog neopravdanog otkaza

Odvjetnik bivšega kapetana Schettina tvrdi kako on nije prouzrokovao brodolom te da nije napustio brod. "Bila je to nesreća na radu. Ne možete ga kriminalizirati čovjeka jer mu se dogodila nesreća dok je radio", rekao je novinarima odvjetnik Francesco Pepe.

Sud u toskanskom Grossetu u blizini mjesta gdje je došlo do nesreće razmatrat će hoće li se i protiv još pet časnika podignuti optužnice koje idu od ubojstva iz nehaja do nesuradnje s lučkim vlastima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Plesačica iz Moldavije Zanosna plavuša priznala: Bila sam ljubavnica kapetana Kukavice! Slika nije dostupna Odvjetnici štrajkaju Odgođeno suđenje za Costa Concordiju

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene