Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće se kandidirati, ali spreman je voditi

Talijanski tisak: Monti će na kraju biti kandidat ne-kandidat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je u nedjelju Mario Monti objavio da je spreman voditi zemlju na čelu velikog reformatorskog pokreta otvorenog civilnom društvu, u ponedjeljak mu s naslovnica talijanskih dnevnih listova uglavnom predbacuju neodređenost.

Talijanski premijer u ostavci je rekao u nedjelju da se neće kandidirati na općim izborima u veljači, ali da je spreman voditi zemlju ako to od njega zatraži parlament.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Državni tužitelj Italija:Tužitelj protiv mafije ide u politiku Slika nije dostupna Za radoblje od 2014.do 2020. Merkel: Pregovori o proračunu EU-a bit će teški

>> Monti se neće kandidirati, ali je spreman voditi Italiju

Na naslovnici Corriere della Sera ističe se naslov: "Nedostatak jasnoće" i objašnjava da će na kraju "Mario Monti biti kandidat ne-kandidat, te da njegova kandidatura počinje u magli u kojoj bi se njegovi mogući birači mogli izgubiti". Slično zvuči i La Repubblica: "Linija mu je nejasna, vokabular mutan", piše u uvodniku tog lijevo orijentiranog dnevnog lista.

La Stampa, konzervativni dnevnik Torina navodi da bi "Montijev govor mogao ostati bez ikakvog praktičnog odjeka, jer najavljeni put nije jasan".

Dnevni list Il fatto Quotidiano je najdrskiji i na naslovnici je objavio karikaturu Montija na planini, poput Mojsija dok predstavlja svoj program poput Deset zapovijedi uz naslov: "Ja sam Monti, a ne vi". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene