Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Program upućen svima'

Monti se neće kandidirati, ali je spreman voditi Italiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski premijer u ostavci Mario Monti rekao je da se neće kandidirati na općim izborima u veljači, ali da je spreman voditi zemlju ako to od njega zatraži parlament.

'Snagama koje će izraziti uvjerenje u program Monti, spreman sam dati svoje mišljenje, ohrabrenja i, ako od mene zatraže, vodstvo. Spreman sam jednog dana, ukoliko to okolnosti dopuste, preuzeti odgovornosti koje bi mi povjerio parlament', rekao je Monti na konferenciji za novinare.

'Ako zatraže od mene, spreman sam preuzeti odgovornosti', ponovio je nešto kasnije. 'Ne svrstavam se ni uz koga, želim da stranke i društvene snage suprostave ideje', dodao je.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura" Fontana di Trevi Najavila vladajuća koalicija Susjedna zemlja postrožuje naplatu poreza iznajmljivačima nekretnina za odmor

>> Italija: Napolitano raspustio parlament, izbori u veljači

'Moj program nije upućen centru, desnici ili ljevici. To je program upućen svima, svakom tko ga smatra vrijednim zanimanja', precizirao je.

Premijer Mario Monti podnio je ostavku u petak nekoliko mjeseci prije isteka mandata nakon što je njegova tehnokratska vlada izgubila potporu Berlusconijeve stranke Narod slobode (PDL). (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene