Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekordna zapljena

Morem plutalo 5,3 tona kokaina: Talijanska policija ulovila međunarodnu skupinu krijumčara

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Talijanska policija zaplijenila je rekordnu količinu kokaina. Vrijednost droge procjenjuje se na 850 milijuna eura. Uhićeno je pet osoba, a vlasti su opisale detalje policijske akcije u Sredozemlju.

Talijanske vlasti blizu južne obale Sicilije zaplijenile su rekordnu količinu od 5,3 tone kokaina koju su krijumčari kanili prebaciti s jednog plovila na drugo, objavila je u petak policija.

Vrijednost pošiljke procijenjena je na 850 milijuna eura. Kako stoji u priopćenju talijanske financijske policije, uhićeno je pet osoba.

Pročitajte i ovo Sabor Blokada pravosuđa U Saboru o svemu, samo ne o bitnome: "Ovdje nema 'seljakuša ni selakuša'"

Policija je pratila brod koji je isplovio iz Južne Amerike, a do talijanske obale stigao je u srijedu rano ujutro.

Nadzorna letjelica pritom je uočila pakete koje su krijumčari bacali s palube u vode Sicilijanskog tjesnaca gdje ih je trebala pokupiti ribarska koćarica koja je čekala pošiljku.

Pročitajte i ovo Igor Strelkov Optužbe za ekstremizam Uhićen Igor Strelkov, supruga otkrila detalje: "Odveli su ga u nepoznatom smjeru"

Koćarica je zaustavljena, a na njoj je policija pronašla veliku količinu droge u skrivenom odjeljku. Uhićena su dvojica Tunižana, Talijan, Albanac i Francuz.

Predsjednik južne sicilijanske regije Renato Schifani pohvalio je operaciju, kazavši kako je akcijom nanesen golem udarac krijumčarima droge.

Pročitajte i ovo Uskok Razotkriveni Uhićeni glavni informatičar MUP-a, bivši špijun i privatni istražitelj: Pali zbog aplikacije zbog koje je dosad uhićeno više tisuća osoba

"Droga je pošast našeg društva, a njezino raspačavanje potiču beskrupulozni ljudi koji siju smrt i uništavaju brojne obitelji", rekao je.

U travnju je talijanska policija otkrila gotovo dvije tone kokaina koji je plutao u vodama blizu istočne Sicilije. Vjeruje se da ga je ondje ostavio teretni brod da bi ga krijumčari pokupili.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene