Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pred gomilom na tržnici

Talibani kamenovali preljubnički par

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac i žena koji su navodno održavali preljubničku vezu kamenovani su na smrt u sjevernoj afganistanskoj regiji Kunduz.

Kazna je provedena u nedjelju na prepunoj tržnici u selu Mullah Quli kontroliranom od strane talibana. Talibani nisu komentiralo ovo javno pogubljenje koje je potvrđeno od strane lokalnih čelnika i svjedoka.

Pročitajte i ovo Kabul Podaci UN-a Više od 1000 afganistanskih civila ubijeno u eksplozijama i nasilju od 2021. Slika nije dostupna Premješten u samnicu Htio dokazati da je zemlja sigurna pa završio u zatvoru: Talibani uhitili austrijskog ekstremista

Mohammad Ayubg, guverner okruga Sahib u Kunduzi rekao je za BBC da su Talibani muškarca i ženu doveli na tržnicu gdje su ih kamenovali pod optužbom za preljub. Rekao je da je pogubljenje gledala velika gomila ljudi. Talibani su seljane na pogubljenje pozivali preko velikih zvučnika džamije. Prvo su kamenje počeli bacati Talibani koji su zatim tjerali i seljane da bacaju kamenje, ispričali su svjedoci. Agencije navode da je žena imala 23 godine a muškarac 28 godina a navodno je ona bila zaručena s drugim dok je muškarac već bio u braku.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene