Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nižu se reakcije

"Takvu histeriju nisam dugo vidio": Vučić komentirao Plenkovićeve izjave i otkazani posjet Sergeja Lavrova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić komentirao je izjave premijera Andreja Plenkovića koji je rekao kako nije vrijeme za sjedenje na dvije stolice, aludirajući pritom na odnos Srbije prema Rusiji.

Gostujući na srpskoj nacionalnoj radioteleviziji, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je činjenicu da je posjet ruskog ministra vanjskih poslova njegovoj zemlji - otkazan.

"Nisam iznenađen. Rekao sam vam još prije nekoliko dana da očekujem komplikacije. Postoji skepsa u našoj javnosti. Što god izgovorim, oni sve okrenu, ne žele čuti. Nije to bilo preveliko iznenađenje, mi smo to pratili iz dana u dan. Mnoge zemlje su zabranjivale prelet ruskog ministra vanjskih poslova", rekao je Vučić, piše RTS.

Komentirao je, među ostalim, izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića koji je ranije poručio kako "nije vrijeme za sjedenje na dvije stolice" te da "Srbija mora paziti koju stranu bira ako ima ambicije ući u Europsku uniju".

Pročitajte i ovo Aleksandar Vulin (Foto: Dnevnik.hr) rastu napetosti Ministar unutarnjih poslova Srbije uzvratio Plenkoviću: "Hrvati su birali pogrešnu stranu povijesti"

Pročitajte i ovo Vojska - 2 DOZNAJE DNEVNIK NOVE TV Pripadnici Armije BiH na hrvatskom teritoriju počinili zločine za vrijeme Oluje? "Znamo za nekoliko incidenata..:"

"Iz Hrvatske stižu tutorsko-naredbodavni tonovi, a ne susjedski i prijateljski. Nisam naročito fasciniran njihovim prijetnjama i naredbodavnim tonom, više bih volio da netko želi razgovarati sa nekim i razumije da su razgovori ljekoviti", istaknuo je predsjednik Srbije.

"Morate izraziti nesuglasje i nezadovoljstvo sveukupnom atmosferom koja je napravljena zbog najave dolaske ruskog ministra Lavrova. Takvu histeriju nisam dugo, dugo vidio", zaključio je Vučić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene