Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže ostavke

Protuvladini prosvjedi u Bangkoku, opkoljene zgrade ministarstava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjednici smatraju da vladu kontrolira premijerkin brat, zbačeni premijer Thaksin Shinawatra.

Prosvjednici su opkolili zgrade više tajlandskih ministarstava u Bangkoku prosvjedujući protiv vlade premijerke Yingluck Shinawatra, prenosi BBC. Riječ je o najvećim prosvjedima od nasilnih događaja 2010. godine, kada su 'crvenokošuljaši', protivnici tada vladajuće Demokratske stranke, zauzeli ključne dijelove grada i kada je umrlo više od 90 ljudi.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Odbacio sučeljavanje Plenković otkrio koliko je donirao HDZ-ovoj kampanji pa opleo po Milanoviću: "Svakog dana se budi i lupeta sa svojim primitivizmom" Slika nije dostupna Neće dati ostavku VIDEO Tajlandska premijerka se rasplakala: Prestanite prosvjedovati

>> Bangkok pun prosvjednika, počela okupacija zgrada ministarstava

Prosvjednici smatraju da vladu zapravo kontrolira premijerkin brat, bivši premijer Thaksin Shinawatra, koji je zbačen u vojnom udaru 2006. godine. Povod za prosvjed je kontroverzni zakon o političkoj amnestiji. Zakon, koji je pao u Senatu, dozvolio bi Thaksinu da se vrati u Tajland bez služenja kazne za korupciju. Prosvjednici traže da vlada podnese ostavku.

Prosvjednici, predvođeni bivšim zastupnikom Demokratske stranke Suthepom Thaugsubanom, prenoćili su ispred ministarstava vanjskih poslova, odnosno financija. Danas su opkolili ministarstva unutarnjih poslova, turizma, transporta i poljoprivrede. Prosvjednici su se glasali zviždaljkama i vikali 'Izlazite!' Samo oko ministarstva unutarnjih poslova okupilo se 1000 prosvjednika, javlja Reuters.

'Zauzimamo ministarstvo financija na nenasilan i miran način kako bi našli simpatizeri isto mogli učiniti diljem zemlje', poručio je glasnogovornik prosvjeda Akanat Promphan.

Međutim, Thida Thavornseth, vođa 'crvenih košulja', koji podržavaju Thaksina, tvrdi da Suthep ne želi izbaciti vladu, već demokraciju i zamijeniti je ultrarojalističkom vladom. (VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene