Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Daje ostavku

Boris Tadić potvrdio: 'Predsjednik sam još danas i sutra'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Boris Tadić je potvrdio kako će dati ostavku i da bi danas trebali biti raspisani predsjednički izbori koji će se održati 6. svibnja, zajedno s parlamentarnim i lokalnim izborima.

Boris Tadić je odlučio skratiti svoj predsjednički mandat i ponovno biti kandidat DS-a za predsjednika. 'To je moje zakonsko pravo, predsjednik sam još danas i sutra', kazao je Tadić.

Pročitajte i ovo James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica

Dodao je da će nastupati na sljedećim izborima s punim optimizmom, a na kojima će građani odrediti put kojim će ići. 'Ja sam za put  prema europskim integracijama', rekao je.

Otkrio je kako mu je najteži trenutak u predsjedničkoj karijeri bio 9. prosinca. 'Tada Srbija nije dobila status kandidata, a to je bila politika za koju sam dobio podršku građana', rekao je.

Nije želio otkriti tko mu je najveći protivnik među kandidatima. 'Kada vidim tko se sve kandidirao, onda ću reći tko mi je najveći protivnik. Poštujem svakog kandidata, kao i do sada', rekao je Boris Tadić.

>> Tadić podnosi ostavku?

Tadić je o tome ostavci pismeno obavijestio predsjednicu Skupštine Slavicu Ðukić Dejanović. Nakon toga, ona će raspisati predsjedničke izbore za 6. svibnja, odnosno objediniti ih s parlamentarnim i lokalnim izborima. Đukić Dejanović će istovremeno preuzeti dužnosti predsjednika.

Tadić je obavijestio članove stranke kako misli da je najbolje za građane da ove godine glasaju samo u svibnju, a ne dva puta jer će se tako uštedjeti i i državni novac.

Analitičari ovaj potez ipak tumače i kao preuzimanje odgovornosti za politiku koju je vodio, no smatraju i da direktno sudjelovanje Tadića na izborima može pomoći Demokratskoj stranci u predstojećoj izbornoj utrci.

Za predsjedničku utrku su spremnost već izrazili lider SNS Tomislav Nikolić i prvi čovjek koalicije SPS-PUPS-JS Ivica Dačić. Osim njih dvojice, kandidirat će se i Ištvan Pastor, lider SVM-a, a spominje se da će ispred URS-a na predsjedničke izbore ići biznismen Milan Panić. Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković predložio je predsjednika LDP Čedomira Jovanovića za predsjedničkog kandidata pokreta 'Preokret'. Kandidat SRS-a bit će Aleksandar Martinović, dok iz DSS-a ovih dana nisu željeli pričati o konkretnim imenima.

Prvi krug predsjedničkih izbora bit će održan 6. svibnja, a u slučaju da nijedan kandidat ne dobije većinu glasova birača koji su glasali, drugi krug će se održati u roku od 15 dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene