Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori u Srbiji

Tadić podnosi ostavku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski predsjednik Boris Tadić ponovno će se kandidirati za predsjednika, a jedino otvoreno pitanje ostaje hoće li, unatoč želji da i dalje ostane prvi čovjek Srbije, podnijeti ostavku kako bi se predsjednički izbori održali istovremeno s lokalnim i parlamentarnim izborima.

Na to pitanje odgovor će se znati do kraja ovog tjedna, a ako se odluči za podnošenje ostavke morat će to učiniti najkasnije do subote. Čini se, ipak, kako je Tadić tu odluku donio, samo što još o njoj nije izvijestio srbijansku javnost, objavio je Alo!

Pročitajte i ovo Danka Ilić "Danas si trebala..." Oglasila se majka malene Danke: "Ljubavi naša, nisu nam dali da budemo sretni..." Uhićeni Srbi u Španjolskoj akcija u Španjolskoj VIDEO Pogledajte kako je pao jedan od najtraženijih srpskih mafijaša: "Bili su vezani, a u kući je bilo puno krvi"

Akobude tako, Srbiju će mjesec dana voditi predsjednica Narodne skupštine Slavica Đukić Dejanović koja predsjedničke izbore mora raspisati najkasnije mjesec dana nakon ostavke predsjednika, odnosno najranije mjeseca dana ranije.

>> Tadić: Udari NATO-a bili su zločin protiv države i naroda

U predsjedničkoj utrci Tadić će se suočiti s Tomislavom Nikolićem iz SNS-a, Ivicom Dačićem iz SPS-a i Milanom Panićem, nekadašnji predsjednik vlade SR Jugoslavije, iz URS-a.

Ako niti jedan od kandidata ne osvoji više od 50 posto glasova drugi krug predsjedničkih izbora trebao bi se održati najkasnije dva tjedna nakon prvog izbornog kruga, odnosno u slučaju da izbori budu 6. svibnja, drugi krug predsjedničkih izbora održat će se 20. svibnja. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene