Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Svjetski mediji izvještavaju o epskim poplavama na Balkanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strani mediji sa sporadičnim interesom izvještavaju o poplavama u Srbiji, BiH i Hrvatskoj kojoj su posvetili vrlo malo prostora.

Strani mediji sa sporadičnim interesom izvještavaju o poplavama u Srbiji, BiH i Hrvatskoj kojoj su posvetili vrlo malo prostora. Na marginaliziranje 'balkanske katastrofe' svjetsku javnost je upozorio i srbijanski tenisač Novak Đoković revoltiran ignoriranjem najutjecajnijih medija.
'Pokušali smo pokazati svijetu što se događa jer oni nisu shvatili ozbiljnost situacije – međunarodni mediji očigledno nisu dovoljno prenosili o poplavama u Srbiji. Koliko sam vidio, u posljednja 24 sata ima više toga', izjavio je Đoković nakon pobjede u Rimu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Britanija na nogama Supruga otkrila identitet BBC-jeva voditelja koji je usred seks skandala: Optužen za plaćanje eksplicitnih fotografija maloljetnicima Ilustracija skandal trese BBC Javila se još jedna mlada osoba s optužbama protiv poznatog TV voditelja: Slao je prijeteće poruke pune uvreda


Da li zbog Đokovića ili situacije na terenu koja je poprimila sve značajke prirodne katastrofe širokih razmjera, svjetski mediji su se preko noći 'probudili. Business Insider objavio je priču o tome kako su Srbiju i BiH pogodile najgore poplave u posljednjih 120 godina u kojima je poginulo 40 osoba.
'Nastala materijalna šteta nije ništa manje od one u ratu koji je trajao tri godine u Bosni', piše list a prenosi izjavu ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije koji je izjavio kako je u poplavama potpuno uništeno 100 tisuća objekata. Prenijeli su i srbijanskog premijera Aleksandra Vučića koji je kazao kako takva poplava nije viđena na prostorima te zemlje u zadnjih tisuću godina.


Đoković poslao poruku podrške Hrvatskoj i Bosni: Srce mi se slama!


Reuters donosi reportažu 'Poplave na Balkanu pogodile su milijun ljudi, štete su zastrašujuće'. Navode kako se šteta u Srbiji procjenjuje na 100 milijuna eura. Stanje u Bosni uspoređuju s onim u ratu. Njihovi reporteri posjetili su Maglaj gdje, pišu, nema niti jedne kuće koja je ostala 'na suhom' a nanosi mulja nakon povlačenja vode visoki su do 3 metra.
BBC-jev dopisnik proveo je dan s dobrovoljcima u Beogradu koji su cijeli dan postavljali vreće s pijeskom kako bi spriječili probijanje vodenog vala. Osvrnuli su se i na Đokovićev poziv da se pomogne ugroženima.
CNN je također donio priču o 'najvećim poplavama na Balkanu koje su prouzročile štetu koja se mjeri u milijardama eura'. Pišu i o opasnostima od poplavljenih miniskih polja.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene