Obavijesti Video Pretražite Navigacija
skandal trese BBC

Javila se još jedna mlada osoba s optužbama protiv poznatog TV voditelja: Slao je prijeteće poruke pune uvreda

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Uslijed velikog seks skandala u koji je uključen poznati TV voditelj BBC-a, osoba u ranim 20-ima javila se s novim optužbama protiv voditelja.

Iako incident nije povezan sa seks skandalom, u kojem je poznati TV voditelj navodno maloljetnoj osobi plaćao za seksualno eksplicitne fotografije, potvrđuje vrlo nedolično ponašanje BBC-jevog voditelja prema mladima.

TV voditelj se mladoj osobi u ranim 20-ima prvo javio anonimo preko aplikacije za upoznavanje, a komunikaciju su potom nastavili na drugim platformama. Muškarac je mladu osobu pokušavao nagovoriti da se nađu, no ona nije htjela pristati i zaprijetila mu je da će otkriti njegov identitet online, a onda su krenule prijetenje i uvrede. Osoba kojoj je voditelj pisao jako se uplašila, kaže, pogotovo kad je postala svjesna koliko je moćan. Dodala je kako se još uvijek boji.

Pročitajte i ovo Manjak mjesta u vrtićima - 2 Veliki problem u Zagrebu Roditelji na mukama: "Plaćaš porez, prirez i opet ne možeš dobiti najosnovnije za svoje dijete"

Redakcija BBC-a dobila je uvid u prepisku i uvjerila se da su prijetnje i uvrede stigle s telefonskog broja njihovog kolege koji je, kao i njegov odvjetnik, optužbe odbio komentirati. Istraga je u tijeku pa se identitet voditelja, koji je trenutno suspendiran, drži u tajnosti.

Britanski tabloid The Sun u petak je prvi objavio optužbe majke koja kaže kako je voditelj s njezinim sinom stupio u kontakt prije tri godine i plaćao mu tisuće funti za eksplicitne fotografije, a njezin je sin, sada 20-godišnjak, tim novcem financirao svoju ovisnost o cracku, prenosi BBC. Kasnije se javio i njezin sin koji je preko odvjetnika poručio kako nije bilo neprimjerenih niti ilegalnih radnji. 

Pročitajte i ovo Velik broj utapanja - 3 Problem ispod površine Hrvatska je mediteranska zemlja i baš je zato jedna stvar poražavajuća: U opasnosti je velik broj djece

Naime, ako je mlada osoba eksplicitne slike slala kada je imala 17 godina, radi se ozbiljnom zločinu. Međutim, ako je to učinila s navršenih 18 godina, moguće je da nikakav zakon nije prekršen.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene