Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biti na oprezu

Svjetske vlade upozoravaju: Hakeri bi mogli iskoristiti Heartbleed!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka administracija upozorila je u petak banke, infrastrukturne operatore i druge organizacije da budu na oprezu zbog hakera koji bi mogli iskoristiti virus "Heartbleed" kako bi ukrali podatke s internetskih stranica.

Ministarstvo domovinske sigurnosti, koje radi sa saveznim, državnim i lokalnim vladama na otkrivanju i otklanjanju mogućih prijetnji, zatražilo je od organizacija da prijave bilo kakve napade povezane s Heartbleedom, dok su savezni regulatori savjetovali financijskim institucijama da identificiraju osjetljive sustave te da učine sve kako bi bili sigurni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi skandal s NSA? Teške optužbe: Znali su za Heartbleed i špijunirali su korisnike?! Slika nije dostupna Stravičan propust ŽESTOKI NAPAD: I najveći web servisi pokleknuli pred 'krvavim srcem'!

Internetom hara virus: Na ovim stranicama lozinke morate promijeniti ODMAH!

"Iako nije bilo prijavljenih napada ili zlonamjernih incidenata, ...još uvijek je moguće da hakeri to iskoriste", napisao je Larry Zelvin, direktor Nacionalnog integracijskog centra za kibernetičku sigurnost i komunikacije ministarstva domovinske sigurnosti, u blogu na internetskoj stranici Bijele kuće.

Njemačka vlada izdala je slično upozorenje.

"Napadač može iskoristiti ranjivost (sustava) i može pročitati sadržaj memorije servera OpenSSL", objavilo je Njemački savezni ured za sigurnost informacija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene