Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Alarmantna situacija u svijetu

Šefovi svjetskih sila raspravljat će bez Putina o situaciji u Siriji i Sj. Koreji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sastankom ministara vanjskih poslova članica G7 koji se u ponedjeljak i utorak održava u toskanskom gradu Lucci najvjerojatnije će dominirati teme sve agresivnije Sjeverne Koreje, te uloge Rusije u Siriji.

Međunarodne tenzije narasle su prošlog tjedna otkad je američka vojska bombardirala sirijsku vojnu zračnu luku, protiv čega se pobunila Rusija, saveznica sirijskog predsjednika Bašara Al-Asada, te Sjeverna Koreja koja je to prikazala kao opravdanje za svoj nuklearni program.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena

Ruski predsjednik Vladimir Putin, čija je država suspendirana iz skupine G8 nakon što je 2014. anektirala Krim, američki je napad nazvao "agresijom na suverenu državu", prenijeli su ruski državni mediji.

Američki državni tajnik Rex Tillerson, koji će se nakon susreta G7 sastati s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom, istaknuo je kako je vrijeme da "Rusi pažljivo promisle o svojoj podršci Asadovom režimu", otkrio je visoki dužnosnik State Departmenta.

U isto vrijeme se snage američke mornarice kreću prema korejskom poluotoku, potaknuti prošlotjednim sjevernokorejskim lansiranjem balističke rakete uoči sastanka američkog predsjednika Donalda Trumpa i kineskog predsjednika Xija Jinpinga.

Italija je kao domaćin susreta G7 sjevernokorejsku "alarmantnu ekspanziju balističkih i nuklearnih sustava" prozvala "zabrinjavajućom".

G7 čine Velika Britanija, Kanada, Francuska, Njemačka, Italija, Japan i Sjedinjene Države, a susretu će prisustvovati i predstavnici Europske unije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene