Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SIRIJSKI PREDSJEDNIK

ODGOVOR KOJI JE ZGROZIO SVIJET Asad o tome spava li noću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski režim u nedjelju je granatirao vrtić u pobunjeničkom predgrađu glavnoga grada Damaska. Poginulo je najmanje šestero djece, a ozlijeđeno ih je više od 25.

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad zgrozio je javnost svojim bezosjećajnim odgovorom na pitanje koje mu je bilo upućeno tijekom intervjua.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hoće li ih se i držati? PRIMIRJE U SIRIJI Ovo su glavne točke rusko-američkog sporazuma Slika nije dostupna Primirje na pomolu Sirijski režim prihvatio rusko-američki sporazum o primirju

Naime, upitan spava li noću kad zna da u Siriji svaki dan umiru djeca nasmijao se i rekao: "Znam što želite tim pitanjem. Spavam, radim i jedem normalno, a bavim se i sportom".

Slegnuvši ramenima, ustvrdio je i da su za smrt stotina tisuća građana "krivi teroristi" te da "govorimo o ratu, a ne milosrđu". "U ratu se uvijek događa da nevini budu ozlijeđeni ili ubijeni. Teroristi su još uvijek u Aleppu i koriste civile kao živi štit. Ne možemo samo stajati i reći: 'Nemojte uništiti grad'. Ljudi su važniji od grada, moramo učiniti ono što je najbolje za njih."

Tijekom razgovora ponovio je kako su Bijele kacige, volonterska sirijska humanitarna udruga koja je bila nominirana za Nobelovu nagradu, manipulirale i krivotvorile fotografije mrtve djece. Asad je ranije kazao i kako je fotografija ozlijeđenog petogodišnjeg dječaka, nastala nakon zračnog napada, bila odglumljena. Snimka na kojoj je Omran Daqneesh postala je simbol stradanja civila u Aleppu.

"Demonizacija je dosegla svoj vrhunac", dodao je Asad i ustvrdio kako Sirijci imaju jednostavan izbor: on ili islamistički ekstremisti, piše The Sunday Times.

Sirijski režim u nedjelju je granatirao vrtić u pobunjeničkom predgrađu glavnoga grada Damaska. Poginulo je najmanje šestero djece, a ozlijeđeno ih je više od 25.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene