456174
456174
456174
456174
456174

ODGOVOR KOJI JE ZGROZIO SVIJET Asad o tome spava li noću

  • , 07.11.2016., 10:58
  • Autor:
  • komentara

Sirijski režim u nedjelju je granatirao vrtić u pobunjeničkom predgrađu glavnoga grada Damaska. Poginulo je najmanje šestero djece, a ozlijeđeno ih je više od 25.

 
 
 
 
Bašar al-Asad (Foto: AFP)
Bašar al-Asad (Foto: AFP)

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad zgrozio je javnost svojim bezosjećajnim odgovorom na pitanje koje mu je bilo upućeno tijekom intervjua.

Naime, upitan spava li noću kad zna da u Siriji svaki dan umiru djeca nasmijao se i rekao: "Znam što želite tim pitanjem. Spavam, radim i jedem normalno, a bavim se i sportom".

Slegnuvši ramenima, ustvrdio je i da su za smrt stotina tisuća građana "krivi teroristi" te da "govorimo o ratu, a ne milosrđu". "U ratu se uvijek događa da nevini budu ozlijeđeni ili ubijeni. Teroristi su još uvijek u Aleppu i koriste civile kao živi štit. Ne možemo samo stajati i reći: 'Nemojte uništiti grad'. Ljudi su važniji od grada, moramo učiniti ono što je najbolje za njih."

Snimka na kojoj je Omran Daqneesh postala je simbol stradanja civila u Aleppu (Foto: AFP)

Snimka na kojoj je Omran Daqneesh postala je simbol stradanja civila u Aleppu (Foto: AFP)

Tijekom razgovora ponovio je kako su Bijele kacige, volonterska sirijska humanitarna udruga koja je bila nominirana za Nobelovu nagradu, manipulirale i krivotvorile fotografije mrtve djece. Asad je ranije kazao i kako je fotografija ozlijeđenog petogodišnjeg dječaka, nastala nakon zračnog napada, bila odglumljena. Snimka na kojoj je Omran Daqneesh postala je simbol stradanja civila u Aleppu.

"Demonizacija je dosegla svoj vrhunac", dodao je Asad i ustvrdio kako Sirijci imaju jednostavan izbor: on ili islamistički ekstremisti, piše The Sunday Times.

Sirijski režim u nedjelju je granatirao vrtić u pobunjeničkom predgrađu glavnoga grada Damaska. Poginulo je najmanje šestero djece, a ozlijeđeno ih je više od 25.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se