Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u SAD-u

Svjedokinja pokolja: "Ležala sam na 11-godišnjoj kćeri, a majka je ležala na meni"

Pucnjava u Lewistonu
Pucnjava u Lewistonu Afp
Aktualno Galerija Pucnjava u Lewistonu - 2 Pucnjava u Lewistonu - 2 Foto: Afp Pucnjava u Lewistonu Pucnjava u Lewistonu Foto: Afp Pucnjava u Lewistonu Pucnjava u Lewistonu Foto: Afp +0 Pucnjava u Lewistonu - 4 Galerija 1/4 >>
U masovnoj pucnjavi u Lewistonu ubijene su 22 osobe, a više od 50 ih je ozlijeđeno. Policija i dalje traga za napadačem.

Šokirana stanovnica Lewistona ispričala je da je cijeli grad zatvoren nakon masovne pucnjave u kojoj je navodno ubijeno 22 ljudi, a više desetaka je ozlijeđeno.

Billie Jayne Cooke, kandidatkinja za gradsko vijeće, rekla je da je upravo odlazila s događanja kada je čula za napad i da je napadač u bijegu.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Lewistonu Iz minute u minutu FOTO Broj ubijenih u SAD-u popeo se na 18: Ubojica još u bijegu, Biden pozvao stanovnike da ostanu u kućama

"Cijelim putem kući vidjela sam sirene, prolazile su jedna za drugom. Helikopteri, sirene, nikad u životu nisam čula toliko sirena u ovom gradu. Dolazi nam policija iz cijele države, izvan države", rekla je vidno uznemirena Cooke.

"To je užasno. Uvijek govorimo da nije pitanje kada, nego hoće li, a vi jednostavno ne mislite da će se to ikada dogoditi - i dogodilo se", zaključila je.

Pročitajte i ovo Invazija na Gazu se nastavlja Iz minute u minutu Broj ubijene djece dosegao gotovo 3000: "Svaka noć je gora nego prethodna. Ubijaju ljude svake minute"

Cooke je rekla za BBC da je nazvala jednog od svojih sinova dok se vozila kući.

"Razgovarala sam s njim telefonom u autu i cijelo vrijeme nisam čula ništa osim sirena i helikoptera. A kad sam se konačno vratila... rekla sam mu da sam kod kuće na sigurnom. Jednostavno, to je ludo. Ne mogu ovo obraditi jer se jednostavno čini tako nezamislivo"; ispričala je.

Pročitajte i ovo Očevid prometne nesreće na autocesti A1 - 1 Dvije osobe poginule FOTO Stravični detalji prometne nesreće na A1: Kombi ih je vukao nekoliko stotina metara, na jednog poginulog naletjela još dva vozila

Riley Dumont rekla je za ABC News da je njezina 11-godišnja kći sudjelovala u dječjoj kuglačkoj ligi u Lewistonu kada je čula nekoliko pucnjeva.

Rekla je da je njezin otac, umirovljeni policajac, njihovu obitelj tada pomaknuo u kut.

"Ležala sam na kćeri, a majka je ležala na meni", rekla je i dodala da je vidjela tri od četiri navodne žrtve.

Justin Juray, vlasnik kuglane Sparetimea, opisao je scenu kao "potpuni kaos".

Rekao je u tekstualnoj poruci The New York Timesu da je u trenutku pucnjave u kuglani bilo između 100 i 150 ljudi, uključujući 20-ero djece.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene