Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Clinton u Londonu

'Svijet neće beskonačno čekati Iran '

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodna zajednica neće beskonačno čekati da Iran ispuni svoje obaveze glede kontroverznog nuklearnog programa, rekla je američka državna tajnica Hillary Clinton nakon razgovara sa svojim britanskim kolegom Davidom Milibandom.

‘Međunarodna zajednica neće beskonačno čekati da Iran pokaže spremnost u poštivanju međunarodnih obaveza’, kazala je Clinton. ‘Riječi nisu dovoljne’, dodala je na početku posjeta Londonu, iza kojega će posjetiti Belfast i Dublin. Miliband je naglasio da Iran nikada nije imao bolju prigodu za uspostavljanje normalnih odnosa s ostatkom svijeta.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

>> 'Budemo li napadnuti, raznijet ćemo ‘srce Izraela’'

Nema prijetnje pakistanskom nuklearnom oružju

>> Pakistanski komandosi oslobodili 22 taoca, tri ubijena

Clinton je izjavila da Washington ima povjerenja u nadzor pakistanske vlade nad svojim nuklearnim naoružanjem, usprkos napadu talibana na vojsku prethodnog dana. ‘Imamo povjerenja’ u pakistansku vladu da će zadržati nadzor nad svojim nuklearnim postrojenjima. ‘Ne vidimo naznake da će islamistički borci preuzeti vlast’, rekla je. ‘Nema niti dokaza, tajnih ili javnih, da postoji ikakva prijetnja pakistanskim nuklearnim postrojenjima’, dodao je britanski ministar. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene