Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Većina hrvatskih turista je na sigurnom

Čeka se povratak autobusa hrvatskih turista s izleta iz Sahare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čeka se još samo povratak jednog autobusa koji je bio na izletu u Sahari.

'U ovom trenutku svih 178 putnika nalazi se na sigurnom, unutar turističkih resorta uz prisustvo hrvatskih vodiča. Sav zračni promet iz Tunisa teče normalno, a pošto do sada nije izdana nikakva posebna mjera sigurnosti od strane tuniskih vlasti, avion s hrvatskim putnicima ce se vratiti u Zagreb 16. siječnja prema planu', potvrdila nam je Trina Mjeda iz tvrtke Sunčani odmor, organizatora putovanja u Tunis.

Pročitajte i ovo Migranti u Tunisu Kod Tunisa Iz mora izvučeno još 41 tijelo migranata, broj žrtava brodoloma porastao na više od 200 Slika nije dostupna drama u tunisu Predsjednik smijenio čak 57 sudaca da bi spriječio uvođenje diktature: ''Imali ste niz prilika''

>> Ministarstvo: Putovanje u Tunis je postalo rizično

>> Tuniski predsjednik pustio prosvjednike i smjenio ministra

Zbog sigurnosti ovoj grupi su otkazani predviđeni izleti, dok se povratak jednog autobusa sa izleta u Saharu očekuje tijekom dana. Predstavnici agencije su u stalnom kontaktu s Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija koje je radi nemira u ovoj zemlji preporučilo da se odgode sva planirana putovanja. 'U slučaju da dođe do izdavanja posebnih mjera sigurnosti naši putnici će zbog sigurnosti prijevremeno biti vraćeni u Hrvatsku', kaže Mjeda.

Inače, potvrđeno je kako su ovih 178 turista jedini Hrvati koji se trenutno nalaze u Tunisu. Ovu državu posljednjih dana potresaju sukobi policije s građanima koji prosvjeduju zbog loše ekonomske situacije u državi.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene