Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje građanima

Ministarstvo: Putovanje u Tunis je postalo rizično

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija upozorilo je građane na povećani rizik putovanja u Tunis, gdje su izbili neredi.

Kako je za Dnevnik.hr rekao glasnogovornik MVPEI-a, Mario Dragun, oko 180 hrvatskih turista je na sigurnom. Uglavnom su otkazali daljnje obilaske turističkih destinacija te će vjerojatno završetak svojih aranžmana dočekati u hotelima.

Pročitajte i ovo Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Nakon derbija Epilog nereda u Splitu: Uhićeno 16 navijača, među njima i maloljetnici Ilustracija toplinski val Stižu paklene vrućine, izdano upozorenje: Pogledajte gdje će biti najviše temperature

'S njima smo u kontaktu preko počasnog konzula. Još nisu izrazili želju za napuštanjem zemlje, no kada to odluče, osigurati ćemo im svu pratnju i zaštitu koja će biti potrebna', rekao je Dragun.

>> Tuniski predsjednik pustio prosvjednike i smjenio ministra

Tunišani su ustali protiv 20-godišnjeg autoritarnog režima osuđujući visoku nezaposlenost, korupciju i 'represivnu vladu' te zatražili odlazak Ben Alija, koji vlada već 23 godine i koji je još u ponedjeljak naciji uputio obećanje da će otvoriti 300.000 radnih mjesta u dvije godine.

Vojska je u srijedu prvi put raspoređena na ulicama glavnoga grada Tunisa i okolici pošto je tijekom vikenda policija oružjem odgovorila na prosvjede te su, po službenim podacima, 23 osobe izgubile život, a udruge za ljudska prava procjenjuju broj žrtava na 50.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene