Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslali im javni poziv

Švicarski TAJNI jelovnik: 'Molimo nemojte jesti mačke za Božić'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotine tisuća Švicaraca jedu mačke i pse, priopćila je udruga za prava životinja koja je zatražila od vlade da zabrani tu praksu.

Aktivisti su predali zastupnicima švicarskog parlamenta peticiju u kojoj se traži da se zakonom zabrani jedenje kućnih ljubimaca - teška zadaća u zemlji gdje se mačke još uvijek pojavljuju na tradicionalnom božićnom meniju na nekim područjima.

Pročitajte i ovo Rochers-de-Naye tragedija u Alpama Majka s djecom otišla na planinarenje, a onda im se izgubio svaki trag: Pronađeni su mrtvi Kokain - 2 Podržao i dio struke Glavni grad jedne od najbogatijih europskih zemalja želi legalizirati kokain: "Konzumenti bi znali što kupuju, bilo bi sigurnije"

"Oko tri posto Švicaraca u tajnosti jedu mačke ili pse", izjavila je Tomi Tomek, osnivačica i predsjednica udruge SOS Chats Noiraigue, za agenciju France Presse. "Mi to vidimo posebice u regijama Luzerna, Appenzella, Jure i u bernskom kantonu."

Pseće meso koristi se većinom za kobasice i lijek za reumu, rekla je Tomek. Po njezinim riječima, mačke se pripremaju za Božić na isti način kao i zečevi - s bijelim vinom i češnjakom - posebice oko Berna i u Juri i Luzernu.

Švicarci su također među najvećim potrošačima konjskog mesa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene