Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Došli do još jednog mjesta

Švedska vlada desnog centra još uvijek bez većine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedska vlada desnog centra došla je do još jednog zastupničkog mjesta u parlamentu ali je ipak ostala bez apsolutne većine, pokazali su u srijedu preliminarni rezultati ponovnog prebrojavanja glasova s izbora održanih u nedjelju.

U nedjelju navečer nakon izbora objavljeno je da je koalicija premijera Fredrika Reinfeldta osvojila 172 zastupnička mjesta no po rezultatima ponovnog prebrojavanja koje je objavilo izborno povjerenstvo osvaja 173 zastupnička mjesta. Za zadržavanje većine u parlamentu vladinoj koaliciji, međutim, treba 175 zastupnika.

Pročitajte i ovo Švedska vojska, ilustracija Ključna uloga Mogu li oni riješiti problem Ahilove pete NATO-a? "Mi smo jedna od rijetkih nacija koje se mogu nositi s ovakvim okruženjem" Tri osobe pregazio vlak u Švedskoj Nisu ga vidjeli Velika tragedija u Švedskoj: Teretni vlak pregazio troje ljudi

Preliminarni rezultati ponovnog brojanja uključuju glasove poslane poštom i glasove s prekomorskih biračkih mjesta koji nisu bili uključeni u rezultate objavljene neposredno nakon izbora. Švedski mediji prenijeli su izjavu jednog stručnjaka za izbore da je vlada propustila osvojiti većinu za samo nekoliko glasova u dva okruga.

>> Švedska. Desnici pobjeda, ali ne većina u parlamentu

Koalicija desnog centra na švedskim izborima pobijedila je oporbu predvođenu socijaldemokratima ali je izgubila apsolutnu parlamentarnu većinu zbog krajnje desne protuuseljeničke stranke "Švedskih demokrata" koji su prvi put u povijesti te zemlje prešli izborni prag i ušli u parlament osvojivši 5,7 posto glasova. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene