Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nizozemci traže raspravu

Svećenici kastrirali djecu da ih ‘izliječe’ od homoseksualnosti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemski zastupnici pozvali na raspravu u donjem domu parlamenta nakon objave informacija prema kojima je Katolička crkva 50-ih godina prošlog stoljeća kastrirala djecu kako bi ih ‘izliječila’ od homoseksualnosti, doznaje se iz parlamentarnih izvora.

‘Čini se da je bilo zlostavljanja koja nisu obuhvaćena Deetmanovim izvješćem (neovisna istraga o spolnom zlostavljanju unutar nizozemske Katoličke crkve od 1945. do 2010.) i želimo parlamentarno saslušanje i raspravu o tome čim prije’, izjavila je za AFP glasnogovornica parlamentarne skupine liberalne stranke VVD Laura Huisman.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Ilustracija Slučajno otkriće Požar razotkrio strogo čuvanu tajnu: U napuštenoj crkvi pronađena kolekcija starih automobila vrijedna milijune eura

>> 'Mi smo svi plakali za njim, bio je tako krasan svećenik'

Nizozemski dnevnik NRC Handelbald u subotu je objavio da je 50-ih godina nizozemska Katolička crkva kastrirala desetak djece kako bi ih ‘izliječila od homoseksualnosti’.

Dnevnik je ustvrdio da je Deetmanovo povjerenstvo imalo informacije o zlostavljanju koje se navodno dogodilo u jednom internatu, ali nije dalje istraživalo zbog nedostatka dokaza.

‘Ako su ti podaci točni, riječ je o teškoj situaciji koju Crkva osuđuje’, izjavio je glasnogovornik nizozemske biskupske konferencije Bert Elbertse, najavivši u ime te organizacije punu spremnost na ‘blisku suradnju’ u mogućoj istrazi. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene