Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Muke po Brownu

Sve se glasnije traži ostavka britanskog premijera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na svečanost sjećanja na Dan D došao je i britanski premijer Gordon Brown. Ni jučerašnja rekonstrukcija vlade nije mu pomogla. Sve ga se glasnije poziva na ostavku. Prvi snažan udarac Brownovoj laburističkoj vladi, podsjetimo, zadao je slučaj nepotizma u parlamentu.

Britanski parlamentarci potrošili su enormne svote novca na svašta - od porno filmova u videotekama do uređenja kuća. Gordon Brown je ostao bez šestero ministara. Zbog afere su svi odstupili. Imenovao je nove. Ali ni to ne pomaže. Pritisak za njegovom ostavkom sve je jači. On kao da ga ne vidi. 'Da sam mislio da nisam prava osoba, da ne vodim pravi tim koji pomaže Britaniji i suočava se s izazovima onda ne bih stajao ovdje', rekao je Brown.

Pročitajte i ovo Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..." Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem"

Bivši Blairov ministar financija nije birao sredstva samo da postane premijer. Blairu je otvoreno govorio da odstupi kako bi zauzeo njegovo mjesto. Ali Brown nema ono što je imao Blair - karizmatičnost, otvorenost, dopadljivost. Stranka mu je na ovotjednim lokalnim izborima hametice potučena. Više od desetljeća laburističke vladavine u Britaniji se privodi kraju, konzervativci su opet jaki. Predvođeni mladim i nadobudnim Davidom Cameronom. On je nova politička zvijezda u usponu prema vrhu.

Skandal u britanskom parlamentu, prvi je nakon korupcijske afere za mandata Johna Majora početkom devedesetih. Tada su doduše ulozi bili puno veći - uključujući i Miloševićev krvavi novac s Balkana. Ali korupcija je korupcija i za onoga kojeg bira narod svejedno je li u pitanju pet ili milijun eura. Tako razmišljaju Britanci. Kad se u Hrvatskoj troši novac poreznih obveznika, uglavnom se ne dogodi ništa. Tek ako se Europa na to obrecne, Žužulu se kaže da odstupi. U Italiji je korupcija gotovo pa dio kulture. A Berlusconi za sve uvijek okrivi novinare.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene