Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sveukupno tri sučeljavanja

Sve je spremno za prvu debatu Obame i Romneyja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerika iščekuje prvo od tri televizijska sučeljavanja Baracka Obame i Mitta Romneyja.

Denversko sveučilište domaćin je prvog televizijskog sučeljavanja aktualnog američkog predsjednika Obame i republikanskog protukandidata Romneya. Tema je unutarnja politika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Posljednje pripreme Obama i Romney se uplašili moderatorice druge debate! Slika nije dostupna Izbori u SAD-u Napeta i žustra debata: Obama i Romney u elementu!

'Veselim se debatama. Znam da mediji nagađaju tko će imati bolje duhovite dosjetke. Ono što me zanima je ozbiljna rasprava o onome što je potrebno da zemlja nastavi rasti', kazao je Barack Obama.

'Te debate su prilika za svakog od nas da opiše put koji bismo odabrali za Ameriku. Amerikanci će morati odlučiti kakvu Ameriku žele. Zato se veselim debatama', kazao je Mitt Romney.

>> Obama i Romney: Različite vanjskopolitičke vizije

Prema posljednjim anketama, Obama povećava prednost pred Romneyem. Analitičari smatraju kako bi debate mogle biti Romneyeva posljednja prilika da privuče birače. 'Romney definitivno mora pokazati razliku. Više ne pobjeđuje ni u anketama koje pitaju tko je bolji u ekonomskim pitanjima', kazao je Floyd Ciruli, politički analitičar.

Nekoliko puta u povijesti televizijske debate pokazale su se odlučujućima za konačan ishod izbora. 'Još uvijek sam potpuno neodlučan za koga ću glasovati. Imam svoje razloge i oni se svode na to želim li vidjeti bolje gospodarstvo ili izgubiti prava', rekao je David Stavely, stanovnik Colorada.

U Ohiu su birači već počeli pristizati na birališta. Kako bi se smanjile gužve na dan izbora, omogućeno im je ranije glasovanje. Ohio se smatra jednom od ključnih saveznih država za konačan rezultat izbora. U međuvremenu holivudske zvijezde među kojima Tobey Maguire, Leonardo DiCaprio i Ellen DeGeneres udružili su se kako bi pozvali birače, posebno mlade, da izađu na birališta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene