Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza u Ukrajini

Ukrajina hladno odbacila ruski prijedlog: Kerry i Lavrov na pregovorima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Parizu je počeo susret američkog i ruskog šefa diplomacije.

John Kerry i Sergej Lavrov razgovaraju o krizi u Ukrajini, dan nakon što su o istoj temi putem telefona razgovarali predsjednici dviju zemalja.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Ilustracija Bez Ukrajine Vode se tajni pregovori o primirju na europskom tlu? Ovo je bio Putinov uvjet, odbijen je

Rusija predlaže federalizaciju Ukrajine, no Kijev to oštro odbacuje. Jučer je Moskva poručila da u Ukrajini ne planira vojnu akciju. Ipak su se u Odesi okupile tisuće građana prosvjedujući protiv Vladimira Putina.

Noseći kilometar dugu zastavu, poručuju da crnomorski grad neće moći pripojiti kao Krim.

Ukrajina odbacila ruski prijedlog federalizacije

Ukrajina je u nedjelju hladno odbacila ruski prijedlog federalizacije i zamolila Moskvu da se prestane za nju 'zalagati' te da se okrene svojim vlastitim problemima.

'Želimo preporučiti Rusiji da prestane diktirati ultimatume jednoj suverenoj i neovisnoj zemlji i da obrati pozornost na katastrofalnu situaciju i potpuno odsustvo prava njezinih vlastitih manjina, uključujući i ukrajinsku', navelo je ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je prije razgovora s američkim kolegom Johnom Kerryjem o ukrajinskoj krizi u nedjelju pozvao Zapad da podrži prijedlog koji bi dao više ovlasti rusofonim regijama Ukrajine u sklopu federalnog ustroja.

'Zašto Rusija ne bi usvojila federalizam koji se očituje u njezinom imenu, Ruska Federacija', napisalo je ministarstvo. 'Zašto se ne priznaju drugi jezici osim ruskog kao službeni, uključujući ukrajinski, jezik milijuna ruskih građana', dodaje se u priopćenju. (J.G. / I.D. /Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene