Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u Gazi

Pronađeno tijelo još jednog ubijenog taoca, otet dok je biciklirao: "Išao je na vožnju svake subote"

Ron Benjamin
Ron Benjamin Foto: X/Screenshot
Tijelo još jednog izraelskog taoca pronađeno je u Gazi. Radi se o Ronu Benjaminu (53) koji je otet dok je biciklirao u blizini granice s Gazom uoči Hamasovog napada 7. listopada prošle godine.

Izraelske obrambene snage pronašle su tijelo još jednog od talaca iz Gaze koje je pronađeno uz tijela još tri taoca čiji je identitet potvrđen prošlog petka, priopćio je BBC.

Riječ je o Ronu Benjaminu (53) koji je sudjelovao u skupnoj vožnji biciklom u blizini granice s Gazom, uoči Hamasovog napada 7. listopada prošle godine.

Oko 1200 ljudi ubijeno je tijekom napada bez presedana kada su naoružani pripadnici Hamasa upali u Izrael i pritom odveli 252 osoba u Gazu kao taoce.

Glasnogovornik izraelske vojske kontraadmiral Daniel Hagari kazao je kako je izraelska obavještajna služba utvrdila kako je Benjamin ubijen 7. listopada na raskrižju Mefalsim te da je njegova obitelj obaviještena o obavljenoj identifikaciji.

Izraelski Forum za taoce i nestale izvijestio je kako je Benjamin bio obiteljski čovjek koji je volio biciklizam i koji je išao na vožnju svake subote, baš kao što je činio i kobne subote kada je otet u blizini kibuca Be'ri.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Bjelovaru - 4 Krvoproliće u Bjelovaru Što je u pozadini stravičnog zločina? Psihijatar: "Ako netko ima pištolj u sefu i ode po njega..."; Susjedi: "Prije nekoliko godina imali su probleme"

Pročitajte i ovo Bombardiranje Rafaha "Danas je najteže" Izraelske snage prodiru dublje u Rafah i Džabaliju: U jednom udaru ubijeno 15 Palestinaca, deseci su ranjeni

''Ron je volio putovati Izraelom i diljem svijeta, a volio je glazbu'', priopćio je Forum.

Benjaminovo tijelo je pronađeno u istoj operaciji u kojoj su otkrivena i tijela Shani Louk, Amit Buskile i Itzhaka Gelerentera.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene