Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Morat će se odseliti"

Susjedi otkrivaju detalje o dječaku ubojici: "Upucao je i djevojčicu koja mu se sviđala"

Pucnjava u Beogradu
Pucnjava u Beogradu Foto: Afp
Dan nakon masakra u beogradskoj osnovnoj školi susjedi 13-godišnjeg dječaka ubojice otkrivaju više detalja iz života njegove obitelji.

U stravičnom pokolju u osnovnoj školi u Beogradu u srijedu je ubijeno osmero učenika i zaštitar. Ranjeno je šestero učenika i učiteljica. Susjedi dječaka koji je počinio stravično djelo još uvijek su u šoku.

Iako nemaju snage za komentiranje ogromne tragedije koja se dogodila, navode da o dječakovoj obitelji ne mogu kazati ružnu riječ.

Jedan od susjeda za Blic je rekao da je dječakov otac uvijek bio tu kad im je bila potrebna pomoć, i kao liječnik i kao susjed. Dječak je, navodi, susjedima pomagao i donosio im hranu.

Iznenađuje ih količina oružja koju je u svojem stanu imao liječnik. "Kad je policija iznosila stvari iz stana, kažu da je nađeno još oružja. On je 2016. godine predao zahtjev za oružje i valjda je tada počeo sa sakupljanjem. Tko će znati što mu je došlo u glavi", govori jedan od susjeda.

Povučen i sramežljiv

O 13-godišnjaku govore kao o povučenom i sramežljivom dječaku kojeg nisu viđali s prijateljima.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Beogradu Neki se nakon posla slomili Liječnici iz hitne šokirani prizorima na mjestu masakra u školi: "To je stres na koji se ne pripremate na fakultetu"

"Uvijek je s djecom bila žena koja ih je čuvala. Nisam ga viđao s prijateljima, ali znam da je noć prije tragedije bio na rođendanu sa svojim razredom, s njima u koje je pucao. Tu je bila i jedna djevojčica koja mu se sviđala. I nju je upucao", rekao je susjed.

Nitko nije znao da otac odlazi u streljanu

O dječakovu ocu ne znaju više nego što im je on sam o sebi ispričao te da je cijenjeni liječnik. Nitko od susjeda nije znao da odlazi u streljanu.

"Toliko puta smo pričali i vidjeli se. Nikada nije spomenuo da ima oružje niti da ide u streljanu. Ne znam ni hoće li on sada snositi neku odgovornost. Dječak će izaći van. Što da radimo ako ga vidimo ovdje? Sigurno će se neka obitelj htjeti osvetiti", navodi susjed. Svi se slažu - obitelj će se morati odseliti iz zgrade.

O dječakovu ocu i majci kažu da oboje rade u zdravstvu te da su poznati kao kulturni i ljubazni ljudi. Sestra 13-godišnjaka, kažu, sad je negdje s majkom.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Beogradu Dan poslije Novi detalji masakra u Beogradu: Otkriven mogući razlog velikog broja ubijenih i ranjenih u napadu 13-godišnjaka

"Nikada s njima nije bilo problema, osim što se otac pobunio kada se trebao otvoriti Pravoslavni centar u zgradi. Otvoren je na istom katu na kojem oni žive, tamo ovisnici odlaze na savjetovanje", navode.

"Bunio se i prosvjedovao čak i kod patrijarha. Plašio se zbog ljudi koji će ulaziti u zgradu jer je savjetovalište za ovisnike od alkohola i droge", dodaje jedan od susjeda.

S ocem trenirao Airsoft

O tome koliko iskustva je mogao steći 13-godišnji dječak odlaskom u nekoliko navrata u streljanu s ocem, bave se i stručnjaci.

Ana Simonović, jedna od oružara koji imaju dozvolu za rukovanje svim vrstama vatrenog oružja, navodi da je dječak bio uvježban, ali ne u streljani nego je aktivno trenirao Airsoft.

Riječ je o vojno-taktičkoj simulaciji koja ga je mogla istrenirati za pokolj koji je počinio. 13-godišnjaka je na treninge Airsofta dovodio otac i zajedno su trenirali jer su to smatrali "antistres igrom", navodi Simonović.

Struka u Srbiji je jednoglasna - smatra da ne postoji manjkavosti u Zakonu o posjedovanju oružja i municije već smatraju da je taj zakon prestrog.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene