Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan poslije

Novi detalji masakra u Beogradu: Otkriven mogući razlog velikog broja ubijenih i ranjenih u napadu 13-godišnjaka

Pucnjava u Beogradu
Pucnjava u Beogradu Afp
Aktualno Galerija Pucnjava u Beogradu Pucnjava u Beogradu Foto: Afp Pucnjava u Beogradu Pucnjava u Beogradu Foto: Afp Pucnjava u Beogradu Pucnjava u Beogradu Foto: Afp Prizor ispred škole u kojoj se dogodio nezapamćeni zločin Prizor ispred škole u kojoj se dogodio nezapamćeni zločin Foto: Cropix +2 Građani se okupljaju ispred škole i pale svijeće za učenike i zaštitara Galerija 1/7 >>
Cijela je Srbija u žalosti nakon pucnjave u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara u Beogradu, u kojoj je ubijeno osmero učenika i zaštitar.

Dan nakon stravične pucnjave u beogradskoj osnovnoj školi cijela je Srbija u žalosti. Vlada Srbije proglasila je trodnevnu žalost od petka do nedjelje. Građani se opraštaju od stradalih.

Osam učenika i zaštitar ubijeni su u smrtonosnom pohodu 13-godišnjaka koji je u školu došao s očevim oružjem. Ponio je dva pištolja i četiri Molotovljeva koktela u ruksaku. Umjesto knjiga iz ruksaka je izvadio pištolj.

"Vježbao" s ocem u streljani

Nakon masovnog ubojstva koje je izvršio, predao se policiji. Pozvao ih je i rekao: "Ja sam psihopat koji se treba smiriti." 13-godišnjak je priveden, kao i njegovi roditelji. Ocu je određeno zadržavanje od 48 sati.

Pročitajte i ovo Prizor ispred škole u kojoj se dogodio nezapamćeni zločin Iz minute u minutu VIDEO/FOTO Djevojčica francuske nacionalnosti među žrtvama masakra u školi. Odvjetnica otkrila nove detalje o dječaku i njegovim roditeljima

Od 12. godine s ocem je "vježbao" u streljani, što bi mogao biti razlog velikog broja ubijenih i ranjenih. Navodno su na "treningu" bili i prije mjesec dana.

U školi je nakon pucnjave pronađeno čak 57 čahura, 6 metaka i 4 okvira s po još 18 metaka. Iz očeva sefa uzeo je dva pištolja iako su bili pod šifrom, piše Telegraf.

Pretpostavlja se da je masakr počinio planski prije 14. rođendana (14. godina puni za mjesec dana) jer ga dotad zakon smatra djetetom i nije kazneno odgovoran. 

Pročitajte i ovo Građani se okupljaju ispred škole i pale svijeće za učenike i zaštitara Golema tragedija Progovorio dječak koji je bio na ubojičinu popisu: "Ne znam zašto se moje ime tu našlo, i ja se pitam. Nisam ga poznavao"

Dvoje ranjenih bori se za život

Šestero učenika i učiteljica hospitalizirani su s prostrijelnim ranama u Urgentnom centru i klinici u Tiršovoj. Dvoje od njih bori se za život.

13-godišnjak je na psihijatrijskoj klinici za djecu i omladinu u Beogradu.

Njegov otac noć je proveo iza rešetaka, u petak bi trebao biti ispitan u policiji. Majka i sestra napadača napustile su Beograd.

Građani su u srijedu navečer palili svijeće i polagali cvijeće ispred škole i na Cvetnom trgu u Beogradu. I u drugim je gradovima odana počast poginulima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vještačenje Poznato što je sve policija uzela iz stana obitelji dječaka: Uskoro će se otkriti kome je sve pisao prije zločina

Škole u Beogradu nisu radile u srijedu, a u četvrtak nastava počinje minutom šutnje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene