Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedni val traje

Nezaustavljiv sukob u Venezueli: Prosvjed koji je u 35 dana ugasio 35 života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sukobi između venezuelanskih snaga sigurnosti i studenata koji prosvjeduju protiv socijalističkog predsjednika Nicolasa Madura izbili su u četvrtak u Venezueli, a ukupno je od početka travnja u tim prosvjedima život izgubilo više od trideset osoba.

Prema najnovijim podacima tužiteljstva, trideset pet osoba smrtno je stradalo a 797 ih je ozlijeđeno od početka vala prosvjeda 1. travnja.

Pročitajte i ovo Štrajkovi u Europi - 2 Prometni kolaps Europa preplavljena prosvjedima: Farmeri i dalje na ulicama, Njemačka u blokadi zbog štrajkova Prosvjed poljoprivrednika - 4 Ne odustaju Prosvjedi poljoprivrednika ne posustaju: "Zeleni plan se mora ukinuti, odvest će farme u bankrot"

Do sukoba je došlo u Caracasu kad je prosvjedna povorka s više stotina osoba krenula sa središnjeg Sveučilišta Venezuele, glavne javne institucije visokog školstva u zemlji.

 

Tek što su izašli iz kampusa, blokirale su ih snage reda i kamioni opremljeni pregradama. Ubrzo je nacionalna garda upotrijebila suzavac i gumene metke kako bi rastjerala mladež među kojima su neki odgovorili kamenjem i molotovljevim koktelima.

Nekoliko prosvjednih povorki kretalo je u četvrtak ispred sveučilišnih centara u različitim dijelovima zemlje.

Sedamdeset posto Venezuelaca želi hitan odlazak Nicolasa Madura, izabrana za predsjednika 2013. nakon smrti Huga Chaveza. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene