Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

ISPALJEN SUZAVAC

VIDEO Drama u europskom gradu zbog Svjetskog prvenstva: Slavlje nakon utakmice preraslo u sukob s policijom

Aktualno Galerija Sukob policije i navijača u Parizu Sukob policije i navijača u Parizu Foto: Reuters Slavlje u Parizu nakon pobjede Maroka - 1 Slavlje u Parizu nakon pobjede Maroka - 1 Foto: Afp Slavlje u Parizu nakon pobjede Maroka - 2 Slavlje u Parizu nakon pobjede Maroka - 2 Foto: Afp Slavlje u Parizu nakon pobjede Maroka - 3 Slavlje u Parizu nakon pobjede Maroka - 3 Foto: Afp +0 Slavlje u Parizu nakon pobjede Maroka - 4 Galerija 1/5 >>
Francuska policija ispalila je suzavac na pariškim Elizejskim poljanama, gdje su tisuće ljudi slavile pobjede Maroka i Francuske u četvrtfinalu Svjetskog nogometnog prvenstva.

Tisuće navijača ispunile su najpoznatiju parišku aveniju nedugo nakon završetka utakmice Maroka i Portugala, pjevale su, mahale zastavama i trubile. Još ih se više ondje slilo nakon pobjede Francuske nad Engleskom.

Reuters i Le Figaro pišu da su neki počeli razbijati izloge i sukobljavati se s policijom, koja je potom ispalila suzavac.

Prema francuskom informativnom kanalu BFMTV, na Elizejskim poljanama u subotu navečer bilo je 20.000 ljudi, a uhićeno ih je 74. Na sigurnost je pazilo više od tisuću policajaca.

Pročitajte i ovo Nogomet i ekonomija - 1 Ubiru se plodovi Za Vatrene se i krediti dižu, dresovi prodaju i za pedeset tisuća kuna! "Situacija je euforična"

Pročitajte i ovo Slavlje diljem Hrvatske - 2 VELIKO SLAVLJE Hrvatska u deliriju, pjevalo se, ali i plakalo od sreće: "Učinili ste nas ponosnima, da znate"

Golema većina navijača, međutim, nije se sukobljavala, nego burno slavila uspjehe svojih momčadi.

Francuska i Maroko igrat će međusobno u polufinalu SP-a u Katru.

"Ta utakmica bit će kao da moj tata igra protiv mame", našalila se Lilia, 36-godišnja francuska Marokanka, koja je na Elizejske poljane došla proslaviti uspjehe "svojih dviju reprezentacija".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene