Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže nezavisnost Katalonije

Sukob s policijom: Slavili slobodu žene koja je pomagala ETA-i

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Barceloni prepunoj turista neugodnost za goste koji su naišli na sukob policije i mladih.

Mladi Katalonci željeli su proslaviti izlazak iz zatvora žene koja je bila osuđena zbog pomaganja terorističkoj organizaciji ETA-i. Na ulici su se okupili unatoč sudskoj zabrani. Okupljanje onih koji traže nazavisnost Katalonije pendrecima je prekinula policija. Laura Riera devet je godina odsjedila u zatvoru jer je pomagala baskijskim sepratistima. Mladi katalonci željeli su proslaviti njezino oslobađanje, sud je proslavu zabranio. S tim se slaže i dio Katalonaca, ne vide zašto bi oni veličali baskijske separatiste.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sukob od 2014. Konačno mir? Postignut dogovor o primirju na istoku Ukrajine Slika nije dostupna MOSKVA ODMAH ODGOVORILA Ukrajina prekinula opskrbu strujom regije pod kontrolom proruskih separatista zbog dugova

'Meni je ovo užasno. Prosvjeduju samo mladi, mi stariji ne. Što mi imamo s Baskima? Ja sam patio zbog njihovih bombaških napada. Bio sam u trgovini i bilo je grozno. Ni u kom slučaju, ti ljudi ne bi smjeli biti hvaljeni,' rekao je jedan stanovnik Barcelone. Prosvjednici su namjeravali pročitati svoj manifest na proslavi koja se održavala u četvrti Grasia, ali im to nije uspjelo. Policija je zbog njih blokirala ulice, pa ni ove dvije bake, ni krive ni dužne, nisu mogle nastaviti svoju šetnju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene