Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Masakr u Beogradu

Suđenje iza zatvorenih vrata: ''Nadam se da će ono što je važno što prije doći do javnosti. Ne tko je plakao u kojem trenutku na ročištu, nego činjenice''

Drugi je dan suđenja za strašna ubojstva devetero učenika i čuvara u osnovnoj školi Vladislava Ribnikara u Beogradu.

Trinaestogodišnjaku koji je ubio svoje školske kolege i čuvara u školi prema zakonu se ne može suditi. No onima koji su prema optužnici svojim činjenjem ili nečinjenjem pridonijeli tom strašnom činu - može.

Sudi se roditeljima počinitelja te dvojici zaposlenika streljane u kojoj je ubojica učio pucati i to iza zatvorenih vrata.

Roditelji ubijene djece u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara na suđenje su došli u tišini, sa slikama svojih najmilijih koji su tog kobnog 3. svibnja stradali od ruke trinaestogodišnjeg ubojice. No u sudnicu roditelji ubijenih nisu mogli jer suđenje zatvoreno za javnost.

Tajnost postupka u ovom slučaju, kaže profesor Tonžarko Cvejić, prodekan na Fakultetu za medije i komunikaciju u Beogradu, nije nužno na dobrobit ni oštećenih, a ni društva. I sam je roditelj djeteta koje je tog kobnog 3. svibnja bilo u osnovnoj školi Vladislava Ribnikara.

Pročitajte i ovo Tatjana Katkić Stanić Preminulo dijete Tragedija na istoku Hrvatske mogla je biti spriječena? ''Nije se čekalo dvije godine''

"Nadam se da će ono što je važno što prije doći do javnosti. Ne tko je plakao u kojem trenutku na ročištu, nego činjenice. Zašto je dvanaestogodišnjaku bilo dozvoljeno da puca, da uči pucati iz vatrenog oružja u pokretne mete. Zašto ga je otac vodio u streljanu i zašto ga je streljana primala", rekao je Cvejić u razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV Barbarom Štrbac.

Pročitajte i ovo Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a Za Dnevnik Nove TV Predsjednik HND-a o obratu u slučaju lex AP: "Ovo je ustupak pod pritiskom, ali i zamka. Sad imamo još više razloga za prosvjed''

Suđenje iza zatvorenih vrata otvara prostor manipulacijama. Zbog toga obje strane traže da sud još jednom razmotri njihove molbe i dozvoli pristup javnosti.

Suđenje se nastavlja 29. veljače, a maloljetni ubojica do daljnjega, iako ne može kazneno odgovarati, ostaje zatvoren na posebnom odjelu Klinike za neurologiju i psihijatriju u Beogradu.

Detalje, kao i izjave odvjetnika, pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Barbare Štrbac.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene