Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazna zatvora

Sud u Dresdenu osudio dvojicu muškaraca iz BiH: U Njemačku švercali granate, puške i pištolje

Njemačka policija, ilustracija (Foto: THOMAS KIENZLE / AFP)
Njemačka policija, ilustracija (Foto: THOMAS KIENZLE / AFP) Foto: THOMAS KIENZLE / AFP
Okružni sud u Dresdenu donio je presudu u postupku protiv dvojice državljana Bosne i Hercegovine optuženih za trgovinu oružjem.

29-godišnjak je na sudu u Dresdenu osuđen na tri godine i osam mjeseci zatvora, a 17-godišnjak na osam mjeseci zatvora. Obojici se sudilo zbog trgovine oružjem.

Pročitajte i ovo Ilustracija Noć u Bagdadu Granate pale na kompleks američkog veleposlanstva: "Čule su se eksplozije, oglasile sirene i pozivi ljudima da se sklone" Gaza Oglasili se mirotvorci Izrael gađao mete Hamasa: "Nećemo dopustiti terorističkoj organizaciji..."

Maloljetnik je izašao iz zatvora. Vrijeme provedeno iza rešetaka od veljače mu je uračunato u kaznu.

Tužiteljstvo je najavilo žalbu na presudu protiv starijeg mladića s obzirom na to da su za njega tražili četiri godine zatvora. Istražitelji su tijekom postupka naveli kako se sumnja da je oružje bilo namijenjeno kriminalnim grupama u Nizozemskoj ili Belgiji, piše Leipziger Volkszeitung.

Nepropisno parkirali automobil

Podsjetimo, dvojica državljana BiH uhićena su u veljači ove godine na Željezničkom kolodvoru u Dresdenu. Policija je prilikom rutinske kontrole zbog nepropisno parkiranog vozila u njihovu automobilu pronašla oružje.

Tijekom prve pretrage otkriveno je 18 granata, no policiji je unutrašnjost automobila djelovala prerađeno. Nakon detaljne pretrage unutrašnjosti Mercedesa otkriveno je 95 granata, četiri automatske puške, osam poluautomatskih pištolja i 261 streljivo.

Tijekom dokaznog postupka po ovom predmetu uhićena su još dvojica muškaraca, podrijetlom iz BiH, u dobi od 24 i 28 godina. Njemački mediji prvotno su javili da je protiv njih dvojice podignuta optužnica te da će im se suditi zajedno s ranije uhićenima, no sud je naknadno protiv 24-godišnjaka i 28-godišnjaka pokrenuo poseban postupak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene