Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudjelovali u borbama ISIS-a

Sud BiH potvrdio optužnicu za terorizam protiv 12 vehabija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv 12 radikalnih islamista iz BiH koje se tereti za sudjelovanje u ratu na području Sirije i Iraka te potpori terorističkoj organizaciji Islamskoj državi, priopćeno je iz Suda BiH.

Prema navodima optužnice optuženi su u drugoj polovini 2013. i 2014., kao pripadnici vehabijske zajednice u nekoliko gradova i mjesta na području Bosne i Hercegovine prikupljali sredstva te su napustili zemlji kako bi se priključili terorističkoj organizaciji Islamske države koja djeluje na području Sirije i Iraka.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović otvaranje pregovora s BiH Predsjednik prozvao Plenkovića: "Ovo je vrhunac njegova dodvoravanja briselskim birokratima" Milorad Dodik Osjeća se ugroženo Dodiku nastavljeno suđenje: Proces nazvao farsom pa zaradio opomenu

Kako je priopćeno iz Suda BiH optuženi Fatih Hasanović, Enes Mešić, Jasmin Jašarević, Emin Hodžić, Mirza Kapić, Salko Imamović, Adem Karamuja, Fikret Hadžić, Enver Lilić, Ibro Delić, Samir Hadžalić i Mehmed Tutmić se terete da su s područja Turske ilegalno prelazili na teritorij Sirije, te sudjelovali u terorističkim aktivnostima, pružali pomoć i borili se na strani Islamske države.

GRAFIKA Koliko su nam udaljena uporišta ekstremnih islamista u BiH?

Hasanovića se tereti i za neovlaštenu proizvodnju ili promet oružja ili eksplozivnih materija, dok se Kapić, Karamuja i Delić terete i za nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih materija, objavljeno je iz Suda BiH.

Prema podacima sigurnosnih agencija u BiH, na strani Islamske države se u Siriji i Iraku bori više od 150 državljana Bosne i Hercegovine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene