Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Majka prijavila smrt

Strava u Srbiji: Šestogodišnja djevojčica umrla od gladi i zapuštenosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šestogodišnja djevojčica, koja je živjela s majkom i dvije sestre u Svilajncu u Srbiji, preminula je od neuhranjenosti i nepružanja zdravstvene pomoći, pokazala je istraga.

Beživotno tijelo šestogodišnje djevojčice pronađeno je jučer prije podne u obiteljskoj kući u Svilajncu, piše Press. Smrt djevojčice prijavila je njezina 35-godišnja majka, kojoj je određeno 48-satno policijsko zadržavanje zbog sumnje da je izvršila kazneno djelo.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica Tragedija u Srbiji uzrok nije poznat Potresne scene ispred škole nakon tragedije u susjedstvu: Prijateljice preminule djevojčice grle se i plaču

Majka je prijavila smrt kćeri na način da je došla u Dom zdravlja i zatražila da liječnici utvrde da je dijete mrtvo i da izdaju posmrtni list kako bi ga sahranila. Liječnici su slučaj prijavili policiji, koji su u kući pronašli mrtvo dijete.

Prvi rezultati istrage su pokazali da je nesretna šestogodišnja djevojčica preminula od neuhranjenosti, nepružanja zdravstvene pomoći i opće zapuštenosti. 'Djevojčica je prije dva tjedna imala boginje, koje su izliječene. Osim toga, bila je dobro i zdravo dijete, ali u zadnje vrijeme je manje jela', rekla je baka preminule djevojčice.

Susjeda obitelji kaže kako ne može ni pretpostaviti što se dogodilo jer je djevojčica bila potpuno zdrava i trčkarala je po ulici. Djevojčica je u više navrata bila smještena u hraniteljske obitelji. Prvi put to se dogodilo tek kada se rodila i kada je njezina majka, zbog loše materijalne situacije, bila prisiljena na taj korak. Nakon 11 mjeseci, majka je stekla adekvatne uvjete za život i vratila djevojčicu.

Dva mjeseca nakon Centar za socijalnu skrb ponovno je uzeo djevojčicu, ovog puta zbog zlostavljanja, nanošenja tjelesnih ozljeda i zanemarivanja. No, istraga je pokazala da su ozljede na tijelu djeteta nastale od pada i da nisu posljedica zlostavljanja. Djevojčica je vraćena u svoju obitelj i tamo je bila sve do jučer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene