Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga za majkom

Šok na školskom dvorištu: Pronađena tek rođena beba, pothlađena i jedva živa

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U dvorištu osnovne škole u Njemačkoj slučajni je prolaznik pronašao napuštenu novorođenu bebu. Prevezena je u bolnicu, gdje se i dalje bore za njezin život.

U dvorištu osnovne škole u gradiću Brackwedeu na sjeveroistoku Njemačke pronađena je tek rođena beba. Pored nje je u krpi bila zamotana pupčana vrpca, a pronašao ju je slučajni prolaznik u šetnji.

Pothlađeno novorođenče reanimirano je na licu mjesta te prevezeno u bolnicu, gdje se liječnici i dalje bore za njegov život, prenijela je policija.

"Trenutačno ne želimo davati dodatne detalje", rekao je javni tužitelj Christoph Mackel.

Pročitajte i ovo Pravoslavni Božić Različite tradicije Od Ukrajine preko Srbije do Etiopije: Najzanimljiviji običaji za proslavu Božića 6. siječnja

Njemačka policija intenzivno traga za počiniteljem. Na mjestu događaja osigurali su tragove koji bi mogli otkriti gdje je djetetova majka. Smatra se da je skrivala trudnoću te rodila u tajnosti, nakon čega je dijete ostavila u školskome dvorištu, prenio je portal Fenix.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprezno na cestama Upaljeni meteoalarmi: Olujna bura, snijeg i poledica označili dolazak pravog zahladnjenja

U blizini osnovne škole prije nekoliko tjedana dogodila se još jedna tragedija. Njemačka policija prenijela je da su mladi roditelji (19 i 22 godine) nožem izboli svoje novorođeno dijete te tijelo zakopali u šumi. Oboje se nalaze u pritvoru. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene