Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nasilje nad ženama

Strašni napadi šokirali zemlju - djevojčicu (8) silovala tri muškarca, zatukli je kamenom, 13-godišnjakinji iskopane oči: "Bila je mučena"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Indiju potresaju novi slučajevi nasilja nad ženama. Ovaj put silovana je djevojčica od osam godina koju je zlostavljala skupina muškaraca, a na kraju su je do smrti zatukli kamenom. U drugom slučaju mučenja djevojčici su iskopane oči.

Policija u Rajkotu, dvomilijunskom gradu u indijskoj državi Gujarat, objavila je da je tijelo osmogodišnje djevojčice pronađeno na izoliranom mjestu iza željezničke stanice u subotu.

U ponedjeljak je pak policija uhitila tri osobe optužene za otmicu, silovanje i premlaćivanje neimenovane osmogodišnje djevojčice. Snimke nadzornih kamera pokazale su da je jedan od napadača djevojčicu namamio u grmlje, a onda su došla još dvojica muškaraca.

"Djevojčicu su ubili jer znaju njezina oca pa su se bojali da bi mu ona mogla sve reći", kazao je policijski načelnik Vidhi Chaudhary.

Pročitajte i ovo Shani Louk navodno je živa Majka otete Njemice sa snimke koja je šokirala svijet: "Ponekad mislim da bi bilo bolje da Shani nije pri svijesti"

Drugi slučaj zlostavljanja dogodio se u Baerillyju, u sjevernoj državi Uttar Pradesh, gdje je 13-godišnja djevojčica pronađena mrtva u polju šećerne trske nakon što je nestala dok se vraćala kući iz škole.

Začepio joj usta blatom i izbušio oči stabljikama trske

Viši policijski časnik rekao je za Times of India da je napadač djevojčici začepio usta blatom, izbušio joj oči stabljikama šećerne trske i mučio je. Član obdukcijskog tima rekao je za novine da trenutačno testiraju je li bila silovana.

"Vidjeli smo modrice blizu njezinih intimnih dijelova i uzeti su uzorci za potvrdu seksualnog napada kroz laboratorijske testove. Na tijelu djevojke bilo je sedam dubokih rana. Sigurno je prošla kroz ogromnu bol. Sigurno je bila mučena prije ubojstva", rekao je neimenovani dužnosnik, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uznemirujući podaci Djevojčicu (12) ovisnost dovela do inducirane kome, napravu je skrivala od majke pod tepihom: "Mislila sam da će umrijeti"

Nasilje nad ženama i djevojčicama u Indiji dramatično je poraslo u posljednjem desetljeću.

Između 2011. i 2021. zabilježen je porast od 87 posto zločina protiv žena. Prošle godine objavljeno je da se u Indiji svakog dana prijavljuje 87 novih slučajeva silovanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene