Obavijesti Video Pretražite Navigacija
84 osobe nestale

Strašna tragedija - Klizište odnijelo 24 života!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indonezijski spasioci u nedjelju su upotrijebili tešku opremu kako bi raščistili ceste te nastavili potragu za 84 osobe koje se još smatraju nestalima nakon klizanja tla izazvana olujnim kišama u petak na glavnom otoku Java u kojem je poginulo 24 osoba.

"Dvadeset četiri osobe su poginule, a 84 se još smatra nestalima", izjavio je glasnogovornik Nacionalne agencije za upravljanje katastrofama Sutopo Purwo Nugroho.

Pročitajte i ovo Džakarta Velika promjena Džakarta više neće biti glavni grad Indonezije: Gradi se novi grad, poznato i njegovo ime i gdje će se nalaziti Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Građani spasili dijete Kaštela zavijena u crno, motociklisti i mlada vozačica smrtno stradali: "Ovo je prometni terorizam, kazna bi trebala biti izravni zatvor"

Petnaest osoba je ozlijeđeno, od kojih 11 teško, dok je 577 osoba moralo biti premješteno u improvizirane nastambe.

Bliži se deseta godišnjica katastrofe koja je odnijela više od 230 tisuća života

Klizanje tla dogodilo se u petak u selu Jemblung u središnjem dijelu otoka Java. Oko 2000 ljudi, među kojima vojnici i dobrovoljci, sudjelovalo je u naporima da se pronađu žrtve, kopajući po blatu i ruševinama.

"Radimo najviše što možemo u pokušaju pronalaska onih koji su još zarobljeni u blatu", izjavio je zapovjednik vojnog okruga Banjarnegare Edi Rahmatullah. "To je veliki izazov jer još se koristimo ručnim, alatom, a pogođena zona je jako blatnjava.

Spasioci su u nedjelju dobiti pomoć u teškoj opremi za raščišćavanje cesta, izjavio je glasnogovornik Agencije za upravljanje katastrofama.

Predsjednik Joko Widodo trebao bi kasnije u nedjelju posjetiti tu pokrajinu i susresti se s preživjelima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene