Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Roditelji tuguju

Britanski džihadist želio se vratiti iz Sirije, ali sada je kasno...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši učenik privatne katoličke škole u Velikoj Britaniji, već je četvrti džihadist iz Portsmoutha koji je umro boreći se za ISIS u Siriji.

Obitelj Mehdija Hassana (19) koja je sinu plaćala 10.000 funti (oko 95.000 kun) godišnje za školovanje u privatnoj katoličkoj školi u Hampshireu, potvrdila je da je on poginuo u Kobaniju. Za smrt je javnost doznala nakon što je fotografija njegovog tijela objavljena na Twitteru, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Problem se ignorira Ispovijest majke džihadista povratnika - 'Strah me u vlastitom domu' Slika nije dostupna Gledanje istini u oči 'Mi smo krivi za čitavu generaciju mladih džihadista'

Hassan, koji je koristio ime Abu Dujana, tijekom posljednjih nekoliko mjeseci izrazio je želju da se vrati u Veliku Britaniju, ali se bojao kakve bi to posljedice moglo imati za njega, izjavila je njegova obitelj.

Hassan je u Siriju otišao u listopadu prošle godine i bio je jedan od najmlađih osoba koji se pridružio britanskim džihadistima. Planirao je studirati međunarodnu politiku na Sveučilištu Surrey, ali je umjesto toga otišao u rat..

CIjelo je vrijeme bio aktivan na Twitteru, a posljednji post je objavio nekoliko dana prije smrti. 'Svaki dan 20 - 40 američkih udarana na Ayn al Arab. Sve molitve i hvala Bogu, troše desetke milijarde dolara... protiv sebe.'

15-godišnjak otkrio strašnu metodu kojom IS-ovci tjeraju ljude u borbu!

Hassan je u Siriju otputovao sa skupinom od pet mladića, a sada su gotovo svi mrtvi. Mamunur Roshid (24), Ifthekar Jaman (23), Muhammad Hamidur Rahman (25) i Assad Uzzaman (25) koji su se pretvarali da odlaze u Tursku na odmor, zapravo su nakon što bi sletjeli u Tursku, otišli u Siriju. Četvero ih je ondje ovog tjedna i poginulo.

Na snimci CCTV-a vidi se kako spomenuti mladići prolaze kroz zračnu luku Gatwick u Londonu. Izgledaju poput turista koji odlaze na odmor, a zapravo su otišli na godinu dana ubijanja po Siriji.
Sami su sebe nazvali 'Britani Brigade Bangladeshi Bad Boys' i svi su bili iz Portsmoutha.

'Savjetujemo našim državljanima da ne putuju u Siriju. Svoj konzulat iz Sirije smo povukli. Budući da nemamo svog predstavnika ondje, ne možemo potvrditi smrt ili ozlijede britanskih državljana u Siriji', rekao je dužnosnik Metropolitanske policije, Sir Bernard Hogan-Howe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene